Sleep Party People

Da bornholmske Brian Batz forrige år trak i kaninmasken og søsatte sit obskurt dragende soveværelsesprojekt Sleep Party People, var det uden den mindste leflen for lytterskaren. Batz’ musikalske univers var dystert, elegisk, umiddelbart svært tilgængeligt, men samtidig også pokkers dragende.

Efterfølgeren til debutalbummet byder overordnet set på mere fra samme mørke og knugende skuffe. Batz har dog alligevel fundet plads til en række små omrokeringer og justeringer af udtrykket. Dette kommer i særdeleshed til udtryk ved, at anvendelsen af vokaleffekter ikke virker helt så enslydende som på forgængeren, hvor ‘muse’-vokalen til tider godt kunne blive lidt enerverende. Her virker brugen af vokaleffekterne mere alsidig og gennemtænkt, samt måske knap så meget som en spøjs gimmick.

Hvor debuten udpræget lød som et enmandsprojekt i al sin tyngende intimitet, er det hørbart, at Batz nu har inviteret musikalske venner fra blandt andre Cody og Turboweekend til at give deres besyv med. Kompositionerne er blevet mere luftige, der er højere til loftet i kaninburet, og udtrykket virker generelt mere bandorienteret.

Det samlede output er måske knap så konsekvent knugende som tidligere, hvilket til gengæld har givet mere plads til at udfolde det melodiske i de sørgmodige og atmosfæriske sange. Trods småjusteringerne er det derfor fortsat en yderst forførende og unik oplevelse at befinde sig i Sleep Party Peoples selskab.

Sleep Party People. 'We Were Drifting On A Sad Song'. Album. Speed of Sound/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af