Rocket Juice & the Moon

Der er ingen tvivl om, at Damon Albarn synes det er langt sjovere at jamme hele natten med vestafrikanske musikere og alle hans rockikon-kammerater, end at stille op til endnu en Blur-reunion. Men hvis sidstnævnte finansierer førstnævnte, er det vel også OK, for projektet Rocket Juice & the Moon har på mange måder fat i den lange ende.

Flea fra Red Hot Chili Peppers er med på bas, og som trommeslager har Albarn valgt Tony Allen, som nogle måske vil huske fra en fin koncert på Roskilde for et par år siden. Sammen har de begået et lidt rodet, men inspireret bud på afrofunk anno 2012, med åbenlyse højdepunkter som ’Hey Shooter’ med Erykah Badu på vokal, der lyder som et behageligt syret Femi Kuti-nummer.

’Chop Up’ med rapperen M.anifest er fyldt med den afslappede, varme livsglæde, som har fået mangt en RUC-studerende til at falde pladask for Mali-musik, men den mangler desværre på store dele af pladen. I stedet får vi mange lange instrumentale passager, der virker lidt formålsløse, pladens hele 18 numre taget i betragtning.

Damon Albarns fingeraftryk på pladen er ikke specielt tydeligt, men han leverer vokalen på et enkelt nummer, den fine ’Poison’, og det havde måske gjort albummet til en mere homogen oplevelse, hvis han havde brugt sit stemmebånd på andre sange også. ’Rocket Juice & the Moon’ ender som et spændende gateway-drug, hvis man ikke har lyttet så meget til afrofunk, men som helhed er pladen rodet.

Rocket Juice & the Moon. 'Rocket Juice & the Moon'. Album. Honest Jon's.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af