Baroness – storladen metalopvisning

Det var lidt af en oplevelse at se amerikanske Baroness gå på scenen i et velbesøgt Odeon-telt fredag eftermiddag. Her var ingen tyndslidte heavy-klicheer at spore. I stedet kunne man nyde synet af et fire mand højt rockband med ønsket om en langt mere musikalsk fokuseret formidlingsform. Ja, faktisk fremstod bandet allerede ved koncertens begyndelse dybt koncentreret, idet de to guitarister med stoisk ro udsendte drømmende, hypnotiske flydetoner, inden de første, hidsige guitarriffs blev affyret.

Læs live-anmeldelse: Copenhagen Collaboration på Roskilde Festival

Men det var på ingen måde ensbetydende med, at der manglede rockmusikalsk underholdning. Her var tonstunge guitarriffs a la Black Sabbath, heftige guitarløb med mindelser om episk 80’er-metal og lækkert lirede guitarsoli, der kunne tage pusten fra selv de mest garvede metal-hoveder. Men midt i al denne instrumentalekvilibrisme formåede de amerikanske metal-udforskere dog alligevel at holde hovedet koldt og satte på intet tidspunkt deres anseelige, musikalske kvaliteter over styr.

Læs også: Publikumsreaktioner: The Cure

Dertil var bandets sangmateriale simpelthen for stærkt, hvilket da også kom glimrende til udtryk, når flere af bandets knejsende, tungt psykedeliske rocksange fik tilføjet et ekstra energiindspark. Og det udartede sig ved flere lejligheder til en helt igennem sublim, musikalsk oplevelse, hvor Baroness med stor overlegenhed og teknisk præcision fremmanede en brutalt storladen rockkoncert, der aldrig holdt op med at forføre publikum. Fremragende sager.

Koncert. Odeon, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af