Kúra – islandsk drømmestund

Det er ikke mange steder, man ser en eksalteret koncertgænger udtrykke sin begejstring ved at stemme i på sin medbragte trompet, men det gør man på Roskilde – nærmere betegnet Område P, hvor Apollo Countdown-scenen havde indfundet sig tirsdag aften.

Islandske Kúra leverede noget nær det perfekte soundtrack til at komme i stemning til endnu en fest. Først kurerede deres melankolske triphop tømmermændene, og lige så langsomt skruede de op for trommernes intensitet, så koncerten kulminerede i noget, der mindede om et hyggeligt rave.

Læs live-anmeldelse: Beastie Respond på Roskilde Festival

Kúra har mange af de kvaliteter, der kendetegnede triphop-genrens drømmende pionerer som Tricky og Massive Attack, men er samtidig også et tydeligt produkt af deres tid. For under sangerinden Fanney Ósk Þórisdóttirs smukke og mystiske vokal boblede inspiration fra dubsteppens mere dystre og introverte mutationer.

Publikum var mødt talstærkt op foran den mobile scene, og der var masser af kærestekram og glade high fives over de fire unge islændinges selvsikre præstation. Til sidst kom der oveni købet lidt indfølt fællessang, inden vi blev mødt med en opfordring til dans, et skud med røgkanonen og et amokløb fra gruppens yderst kompetente trommeslager.

Læs også: Se Roskilde-billeder: Fest i lejren

Kúra gav os en god og veltimet aftenfest, der havde virkelig godt af at komme ud under åben himmel frem for at blive lukket inde under en teltdug, og deres fine sange og detaljerede lydlandskab fik lov at blæse i vinden fra øre til øre.

Koncert. Apollo Countdown, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af