Malk de Koijn – ingen over, ingen ved siden af

Midt i folkefesten gik det op for én: Dette var Danmarkshistoriens største hiphop-koncert. Malk de Koijn har sneglet sig op fra undergrunden, tværs over Grøn Koncert-plakater og ind på Roskilde Festivals Orange Scene, landets mest prestigefyldte livescene, hvor de fredag nat levede op til deres comebackkoncert på Arena i 2009 med et show, der måske ikke var omsværmet af samme hype, men som i alt væsentligt var en bedre koncert. Og som beviste, at deres ofte mere end ti år gamle sange stadig lyder tidsløse.

Læs live-anmeldelse: Jack White på Roskilde Festival

Trioen har pimpet den moderne danske sangskat, så folk synger med, som var de til fodboldkamp – som var de ghettoblastergenerationens Shubidua – og i løbet af to timer viste de et totalt overlegent niveau. På trods af deres konstante fornyelse af den danske tunge, sværger de tre rigtige McCoys til klassiske beats, der er tunge af bollemælk, og som denne nat fik fuld æder over Oranges anlæg, kun med afsæt i to stålhjul og en enkelt måske lidt overflødig guitarist.

Læs også: Publikumsreaktioner: ASAP Rocky

Fællessangen rungede konstant, men blandt højdepunkterne var den evigt rygradsrislende ‘Kosmisk Kaos’, der fik det lighterhav, den fortjener, og dameduoen ‘P.I.G.E’ og ‘Pige, Girl’. Dancehall-makkerne EaggerStunn var overraskende gæster med ‘Kugledans’, og Bjørn Svin hoppede rundt og svingede sine ranglede lemmer til ‘Å Åå Mæio’, som Malk fornemt leverede i Den Sorte Skoles bastardversion.

Det er længe siden, dansk hiphop var undergrund. Fint, få ondt i røven over, at Malk ikke længere er et eksklusivt bekendtskab, men herfra undes Tue, Geo og Blæs al den hyldest, de fredag nat kunne pumpe ud af deres fans.

Koncert. Orange, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af