Purity Ring

Stream hele albummet HER.

Man får sgu lidt WTF-rynker i panden, når et band vælger at tage navn efter saftfattige traditioner om seksuel tilbageholdenhed fra den redneck-harske del af USA.

Men den canadiske ’future pop’-duo Purity Rings blanding af smygende og sexede r’n’b-samples, sukkerdryppende synthpop og mystisk-groteske tekster er heldigvis alt andet end kyskkedelig og Jonas Brothers-agtig. Lige så uskyldsrent og elverfint som Megan James’ vokal sniger sig forførende hen over de spændstigt hiphop-samplende trommespor og de vådt klaskende digitale syntheffekter, som produceren Corin Roddick står for, lige så pirrende og rent ud bizart er det at lægge ører til hendes myrekrybende og mareridtsagtige mørketekster om blandt andet at få sine ribben flået ud på den dragende ‘Fineshrine’.

Se video: Purity Ring i dystert landskab

Eller hvad med at få syet lemmerne fast til ting på ‘Crawlersout’ eller få boret huller gennem øjenlågene på den slæbende synth-klubbanger ‘Belispeak’? Måske er James bare virkelig god til at skrive alle sine drømme ned, i det øjeblik hun slår øjnene op om morgenen, eller også befinder Montreal-duoen sig i en forhekset parallelverden befolket af mytiske underverdensvæsner og makabre ritualer, hvor sangerinden danser svigefuldt rundt som en elverpige og lokker folk ud i vandet for at drukne dem.

Hvis The Knife lavede r’n’b, ville det lyde præcis sådan her. Purity Rings dryppende syre-synthpop-‘r’n’b-fusion skriger nærmest på tåkrummende, genreforvridende subbetegnelser som witchpop eller haunt-hiphop, og selv om det lyder sært, er debutpladen et dragende, forheksende og behageligt bekendtskab at lade sig synke ned i.

Husk at Purity Ring spiller live til Soundvenue + up! Fashion Week Party den 10. august i København. Læs mere om festen på Facebook HER.

Purity Ring. 'Shrines'. Album. 4AD/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af