The Vaccines – evig ungdom og uendelig sommer

»You are making Árni’s biggest dream come true tonight!« var noget af det første, som The Vaccines’ veloplagte forsanger Justin Young lod publikum vide, da de fire denimklædte ungkarle indtog scenen på Odeon.

Måske var det bare til ære for bandets islandske bassist, Árni Hjörvar, men i hvert fald leverede den London-bosatte kvartet deres pokkers catchy knaldperlerock med så meget selvsikkerhed og smittende begejstring, at det øjeblikkeligt fik teltets mange kåde og teenageunge festivalgængere til at skråle med på sommervarmende og evigt ungdommelige numre som ‘Wreckin’ Bar (Ra Ra Ra)’, ‘If You Wanna’ og ungdomshymnen ‘Wetsuit’. Alt imens Árni selv flere gange skålede på dansk med publikum.

Læs live-anmeldelse: Malk de Koijn på Roskilde Festival

Men koncerten bød også på eksempler fra det kommende nye album ‘The Vaccines Come of Age’, og her viste drengene for alvor, at de altså tilsyneladende ikke bare er en flok upper-class poprock-fyre, men at de rent faktisk også kan spille rock, der ligger i den mere tunge ende, hvilket især tog sig godt ud på numrene ‘Teenage Icon’ og ‘Dead Rule’.

Det blev kun til fem nye numre, men de lovede godt, og selv om det er en fortærsket sammenligning, så er det fuldstændig umuligt ikke at komme til at sammenligne bandet med deres amerikanske The Strokes-kolleger i energi og rå charme. The Vaccines burde sgu være obligatoriske på enhver sommerfestivals spilleplan.

Koncert. Odeon, Roskilde Festival.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af