Smoke DZA

På dette veludførte og stilsikre album fungerer Smoke DZA som en slags kurator, der har inviteret de helt rigtige gæsterappere og, allervigtigst, den helt, helt rigtige producer. Hvilket har resulteret i, at rapperen fra Curren$ys Jet Life-crew leverer karrierens mest solide rim over usædvanlig god produktion.

Harry Fraud, kendt som hypede French Montanas førsteproducer, kombinerer melankolske og nærmest skrøbeligt smukke samples med hårde og kantede trommer. Som den musikalske slægtning Alchemist, laver Fraud en slags opdateret men alligevel distinkt New York-lyd. Og det viser sig at være præcis, hvad der skulle til, for at tvinge ‘weed-rapperen’ DZA til at genopfinde sig.

‘Game 7’ lyder febrilsk og teatralsk som et spaghettiwestern shoot-out, mens ‘Ashtray’, får blunt-askning til at lyde triumferende og storslået. Gæsteverset af Odd Future-reserverapperen Domo Genesis er udmærket, mens Schoolboy Q’s aggresivt-overlegne vers er albummets bedste. Andre gæsteoptrædener inkluderer Ghostface-klonen Action Bronson og den legendariske bølle Sean Price – begge i exceptionel form. DZA lader gæsterne overtage scenen, men ikke stjæle den: Man har aldrig fornemmelsen af, at han bliver kørt over af de teknisk overlegne gæsterappere.

Smoke DZA vælter næppe Curren$y af stenerrap-tronen, men mens hans chef er kørt fast i samme spor, har DZA sammensat et solidt album, der både udforsker nyt musikalsk territorium og spiller til hans styrker. Han er stadig kun en rimelig god rapper med en rimelig karakteristisk stemme, men i stedet for at være den stenede dude på Curren$ys sofa virker han som en ambitiøs og selvstændig rapper. Curren$y har i øvrigt luret DZAs succesformular: Han har en ep med Harry Fraud på vej.

Smoke DZA. 'Rygby Thomson'. Album. High Times Records .
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af