ASAP Mob

Efter ASAP Rockys vellykkede og i høj grad originale debut-mixtape skal vennerne i ASAP Mob nu præsenteres for verden. Man forventer distinkte personligheder og et unikt udtryk i forlængelse af Rockys æstetik, men potentialet antydes kun glimtvis: ASAP-undersåtterne fremstår oftest anonyme. Den eneste afgjort elendige rapper er ASAP Ant (hør den undervældende single ‘Bath Salts’ som bevis). Værre er, at ASAP Twelvyy og ASAP Nast ikke har et enkelt karakterdefinerende element i deres stemme eller flow – katastrofalt for en gruppe, der definerer sig ud fra stil og form snarere end tekstindhold.

Læs også: Download ASAP Mobs ‘Lord$ Never Worry’

Også beatsne efterlader sjældent et indtryk, og væk er ‘LiveLoveA$AP’s detaljerige hostesaftsfantasier. Producerne Beautiful Lou og SpaceGhostPurrp dukker slet ikke op, og Clams Casinos ene bidrag er chokerende ligegyldigt. ASAP Ty Beats (trods alt manden bag ‘Peso’ og ‘Purple Swag’!) er solid, men uinspireret, og der er simpelthen intet, der løfter de mørkmudrede lyde op i højere sfærer. Rockys mixtape blev kaldt cloud rap: Det her er mudderrap.

Læs anmeldelse: ASAP Rocky ‘LiveLoveA$ap’

Lysglimtene er Rocky, der i dette personlighedsvakuum virker decideret mesterlig, og ASAP Ferg, den eneste store nyopdagelse. Fergs rungende vokal, der ligger et sted mellem Beanie Sigel og Biggie, har nærmest faderlig autoritet, og hans Chief Keef-flow-stjælende ‘Work’ og det grandiose afslutningsnummer ‘Choppas On Deck’ er suverænt mixtapets bedste. Rocky er derimod stærkest, når han har noget at bevise, som på åbneren ‘Thuggin’ Noise’, eller over for gæster som Raekwon og DipSet-veteranen Jim Jones. Harlem-kollektivet DipSet var i øvrigt også anført af et par stærke personligheder omgivet af ligegyldige hangarounds – det hindrede dem ikke i at være New Yorks definerende bevægelse i en årrække.

ASAP Mob. 'Lord$ Never Worry'. Album. Selvudgivet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af