Holy Other

En mørk og kold tåge har lagt sig over Holy Others fuldlængdedebut. I disen af mørke synths og langsomme trommemaskiner farer man let vild, for Manchester-produceren kræver noget af sin lytter. Men giver man albummet den tid og koncentration, det kræver, dukker stier og lysninger pludselig op i disen.

Også længselsfulde stemmer begynder at kalde gennem tågen, for selv om vokalsamplingerne er klippet og klistret til ukendelighed, begynder selv de også at give mening. Som på ’Past Tension’, hvor en umiddelbart uforståelig dialog mellem en mande- og en kvindevokal langsomt udvikler sig til sit eget sprog.

Musikken er blevet mere introvert siden debut-ep’en, men udtrykket kan fortsat bedst beskrives som witch house, ligesom pladen også hjemsøges af både dubstep og r’n’b.

Læs anmeldelse: Holy Other ‘With U’

Det seks minutter lange titelnummer er et godt eksempel på, hvad man kan få igen, hvis man giver sig tid. Her bevæger vi os fra hvæsende maskiner og et sørgmodigt, næsten opgivende vokalsample over tempofyldte synth-landskaber til solopgang akkompagneret af smuk klavermusik. Ja, så meget kan musikken sno sig inde i hjernen.

Tro ikke, at du kan lytte til det her album, mens du er på vej til toget eller prøver at koncentrere dig om en arbejdsopgave. Alle 35 minutter kræver koncentration og indlevelse, men får de det, begynder lyden også at kravle – ind gennem øregangen og helt ind i hjernen.

Holy Other. 'Held'. Album. Tri Angle.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af