Sky Ferreira

Halloween er en sæson, der sætter forklædninger i fokus og lægger op til leg med identiteter. Oktober er således den helt rigtige måned for udgivelsen af Sky Ferreiras anden ep, da ’Ghost’ er en underholdende musikalsk kostumefest.

På ’Sad Dream’ og titelnummeret er det ’country-sangerinden Sky Ferreira’ man stifter bekendtskab med. Linjer såsom »Live by my own laws / Stick to my guns« ville en hæs sydstatsdiva som Lucinda Williams muligvis kunne slippe af sted med, men leveret af den 20-årige sangerinde og hendes relativt anonyme røst fremstår de alt for påtagede.

Jo mere alderssvarende i stil og tekst, jo bedre lyder Ferreira. ’Red Lips’ er måske nok et opkog af sen-90’ernes altrock med slebne riffs og renskrubbet produktion a la Garbage og Holes ’Celebrity Skin’, men det passer til den simple ’kællinger i dusinvis’-tekst og den halv-apatiske vokalpræstation.

Hvor længe ’rockstjernen Sky Ferreira’ ville forblive interessant vides ikke, for hun kaster sig hurtigt over en ny karakter – popsangeren. ’Lost In My Bedroom’ sætter Goldfrapps stramme electro-glampop sammen med Robyns enspænder-erklæringer og skaber en solid ørehænger.

Den absolutte trumf er dog ’Everything Is Embarrassing’, en noget nær perfekt eksekveret popsang. Den diskrete slap-bass og de melankolske synthesizers emmer af 80’er-romantik, som skræddersyet til et hjerteskærende, John Hughes-instrueret skolebals-break-up i et rosenfarvet univers, hvor grinding er noget man gør med en morter.

Mange popudgivelser ender som miskmask i forsøg på at imødekomme enhver lyttergruppe. Hos Ferreira fremstår genreeksperimenterne dog ikke som kynisk segment-jageri, men snarere som en reel søgen efter den rette pasform.

Sky Ferreira. 'Ghost'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af