Mikael Simpson – en hyldest til bagkataloget

Lørdag aften stod den på introvert nostalgi, da Mikael Simpson gav koncert på Aveny-t. Han havde den oprindelige Sølvstorm-besætning med sig, og sammen leverede de en fremragende gennemspilning af de to plader ’Stille og uroligt’ og ’Slaar skaar’ fra henholdsvis 2006 og 2009. De var kun adskilt af en lidt malplaceret pause, hvor Simpson forinden lovede at »vente med at spille til alle har drukket deres øl«. Hovedpersonen var meget veloplagt, og fik utallige gange med kommentarer som denne og en god portion sarkasme både smilene og latteren til at brede sig i den udsolgte sal.

Aveny-T klarede opgaven som koncertsal til UG. Der var, som man ellers kunne frygte, ingen problemer med lyden, og det gamle teaters bare murstensmure blev lyst op bag musikerne og var en flot kulisse til en smuk musikalsk aften.

Læs anmeldelse: Mikael Simpson ‘Slaar skaar’

Settet spændte fra det mere dubbede som på ‘Medicin’ til den utroligt smukke akustiske ‘Vi stod lige her (Nu staar vi her)’, men alle facetter af Simpsons musikalske bagkatalog fungerede. Han var nærværende, og de minimalistisk poetiske tekster blev fremført med en enorm indlevelse.

Det var ikke til at mærke, at de seks fyre på scenen havde fremført præcis samme sæt tre timer forinden. Spilleglæden lyste ud af dem, og sangene blev fremført skarpt og med utallige afvigelser fra originalerne. Trommerne hamrede derudaf, og Asger Baden var mesterlig bag tangenterne.

Læs også: Fem afgørende øjeblikke i Mikael Simpsons karriere

En perle i Simpsons samling som ‘Jeg sidder fast’ havde fået et ordentligt skud calypso-rytmer, og tempoet på ‘Inden du falder i søvn’ havde fået et gevaldigt nøk opad og fik for alvor publikum til at rocke i de røde sæder.

Man kunne have frygtet, at koncerten bare ville virke som en gennemspilning af to plader og så færdigt arbejde. Men det lykkedes Simpson og hans medmusikanter i Sølvstorm at løfte de to plader op på et endnu højere niveau, og aftenen på Aveny-T blev en helstøbt musikalsk oplevelse, selvom setlisten var kendt på forhånd.

Koncert. Aveny-T.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af