Hankat

For et album med titlen ‘From A to B’ er Hankats debutplade overraskende statisk. Der er selvfølgelig variation i løbet af de 50 minutter i selskab med den københavnske producer, men hvor numrene samlet set varierer fra kølig techno til pulserende deep house med enkelte afstikkere til brummende basmusik, rykker de sig ikke meget hver for sig.

Det er selvfølgelig præmissen i en genre, der mere end noget andet handler om at finde det rigtige groove og ikke nødvendigvis om vejen dertil. Technotraditionen til trods, er det dog svært ikke at savne en retning, når Hankat tager os med på trans-skandinavisk rundfart.

Når først man har hørt, hvordan for eksempel ‘My Little Freeway’ forsigtigt lægger lag på lag af kølig techno sammen, gør det kun savnet endnu større. Her er det nemlig tydeligt, at musikken sagtens kan have spænding og intensitet uden at bryde med den genre, Hankat kaster sig over.

Albummet gør mange ting rigtigt, men der er stadig et stykke vej endnu. Det stillestående lydbillede mangler at blive finpudset, og det ville klæde Hankat at lægge sig fast på én genre. Når han bløder den ellers industrielle house og techno op med varme keyboards er resultatet ikke til at modstå. Det samme kan man desværre ikke sige om de korte omveje gennem tung basmusik.

Der er dog meget at glæde sig over som lytter, og hvis først Hankat gør alvor af at bevæge sig fra A til B, kan resultatet blive særdeles spændende.

Hankat. 'From A To B'. Album. StudieStraße Records.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af