Palma Violets

Da det engelske musikmagasin NME i november udnævnte Palma Violets’ singleforløber ’Best of Friends’ til 2012’s bedste nummer, var det med ordene »jordens mest spændende band lige nu«.

Det er formentlig The Libertines-lighederne, som har givet NME og resten af den britiske musikpresse våde drømme, for ’Best of Friends’ er i virkeligheden ikke meget mere end en gemen garagerocker med løftet hi-hat, svingende orgel, skrålende forsanger, melodisk guitar og en hidsig basgang – men godt lyder det sgu.

Orglet har en vigtig plads på London-gruppens debutalbum. På ’All the Garden Birds’ får det skabt en smuk og tålmodig skæring, og selv om der er masser af naiv rock som på den Japandroids-skrålende ’Rattlesnake Highway’, forener Palma Violets det med et modent og større udtryk. På ’Chicken Dippers’ får de således fornemt forbundet det storladne, trommebuldrende vers med et overrumplende, næsten smadrende omkvæd til ordene »you make me feel like I’m the only one«.

Læs også: Top Track: Palma Violets ‘Best of Friends’

Albumtitlen er husnummeret på det studie i London, der har gjort kvartetten berygtet for sine talrige koncerter. Meget passende, for når guitar og trommer sparker døren ind er det med live-energien i behold. Det ærgrer derfor også lidt, at der ikke er blevet plads til flere nedbarberede garageskæringer, for det er her, at briternes naive charme virkelig skinner igennem.

Det er en overdrivelse at kalde fire garagerockende knægte for jordens mest spændende band. Men det er heller ikke alle, der behøver kæmpe om den titel. Nogle gange er det nok at lave pissegod musik. Det gør Palma Violets.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Palma Violets. '180'. Album. Rough Trade/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af