Crystal Castles – rebelsk ekstase

Det er lige på og hårdt, når canadiske Crystal Castles folder deres dystre og hårdtpumpende electrounivers ud, og lørdag aften i Store Vega var ingen undtagelse. Ikke mindst takket være den rebelske og utæmmede Alice Glass’ løsslupne optræden blev scenen forvandlet til et electro-terroriseret alter med en ekstatisk tilbedende raver-menighed.

Den mareridtsagtige ‘Plague’ fra duoens seneste album ’(III)’ intensiverede den forventningsfulde stemning i salen, hvor koncerten for alvor gik i gang med Glass’ skrig »I am plague«, der forløsende smeltede sammen med de hidsige stroboskoplys i en svimlende basdreven dundren. Allerede ved andet nummer, det hysterisk legende og computeriserede ‘Baptism’, kastede den fandenivoldske Glass sig ud i sin første omgang crowdsurfing, der kun gjorde det opslugte publikum endnu vildere.

Læs også: 12 ting du ikke vidste om Crystal Castles

Koncerten virkede aldrig ensformig, og det ene mere ekstreme klimaks afløste det andet i en hektisk fart, uden at man kunne nå at få hænderne ned. Synthmesteren Ethan Kath stod roligt vuggende over sine knapper i kontrast til energifyldte over-alt-på-scenen-og-på-publikum Alice, hvis stemme til gengæld flere gange druknede i den til tider infernalske synthstøj. Det gjorde nu ikke så meget, men underbyggede hele den grænseløse og ukontrollerede atmosfære. Ligesom det stort opsatte pladecover fra ‘(III)’ som scenebaggrund skabte en skizofren uhygge midt i den forblændede og maniske hoppen.

Læs også: Se billeder og læs reaktioner fra Crystal Castles i Store Vega

Seksten numre kunne ikke gøre det. Duoen kom på scenen med fire mere, hvor Alice så sit snit til at hoppe op på trommerne og give den gas under den bastunge ‘Empathy’. En rebelsk og rå afslutning på en medrivende koncert. Crystal Castles ved, hvad deres publikum vil have.

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af