Battle/Less Win

4 6

Split-albummet er efterhånden et uddødt, ukurant dinosaurformat i streaming-tidsalderen. Men et lille dele-visitkort fra vækstlaget, der i mangel af en egentlig titel blot bærer katalognummeret ’OIL005’ fra deres pladeselskab Big Oil, beviser dets værd.

Trekløveret Less Win dyrker no wave og quirky postpunk med snoede melodilinjer, skæve vokaler og knaldgode hooks som mørtel. I postpunken, hvis mest genrepuritanske proponenter svælger i alvorlighed og bejdser outputtet i dystre nuancer, er Less Win et herligt splatterkulørt og uhøjtideligt bekendtskab, hvis hofkunster her – åbneren ‘All Age R.I.P.’, og i særdeleshed endeskiverne ‘Ghost’ og ‘Ungrateful & Weak’ med deres enkle øremide-synthfigurer som omdrejningspunkt – alle er forpulet fængende.

Battles byder på fyrig, kasse 1-afregnende og ind-til-benet-skåren duorock, der trækker på inspiration fra garage- og støjrockkoryfæer som The White Stripes og Sonic Youth. Det er ikke ligefrem nye sår, d’herrer Ulrich Frydensberg og Jacob Koefoed kradser i øregangene, men håndværket er godt og råt, som en luns frisk, blodig oksefilet, der kun lige har fået lidt sprødsvitset skorpe. Numrene er flere end på Less Wins banehalvdel, og desværre kunne et par være skåret fra, for der bliver lidt spredehagl over helheden, men især skæringer som ‘Sister’ og ‘Unbeatable Timing’ brænder igennem med dirrende højspændt drama og rabalder.

I en dickensiansk optik, med ideen om at disse to bands med deres mere eller mindre krigeriske navne er havnet på hver sin side af samme skive vinyl som en musikalsk venskabskamp, er Less Win sejrherrerne, mens Battles let ufokuserede indsats står lidt i skyggen af sidste års opening statement, Bandcamp-ep’en ‘Red Wolf’.

Battle/Less Win. 'OIL005'. Album. Big Oil.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af