Sukker Lyn

Efter de seneste par års triumferen med Kidd og Klumben i front, er der ingen tvivl om, at drengene i Cheff Records stadig har en rigtig god fornemmelse for, hvilken klublyd, der er allermest in i øjeblikket, og hvilken selvforherligende og småarrogant attitude, man bedst erobrer verden med. Sukker Lyns debut-ep oser af begge dele, men udstiller også konceptets begrænsninger.

Ep’en er lydligt orienteret omkring den for tiden så populære trap-stil, der per definition er temmelig begrænset i sit udtryk. Åbneren ’Hold lidt igen’ demonstrerer dog på forbilledlig vis, hvor meget man kan få ud af få virkemidler. Et enkelt ord fra et vokalsample, sat på endeløs repeat oven på et simpelt beat og en tung monoton bas, er alt, hvad der skal til. Rent lyrisk er nummeret også resten af ep’en langt overlegen. Med sin karakteristisk vrængende rap får Sukker Lyn faktisk i glimt givet lytteren små indblik i, hvilken person, der gemmer sig bag gedeskægget og guldtænderne. Et nedslag lyder blandt andet: »Psykiateren sagde, Sukker, det’ sgu godt gået / at du stadig står på dine ben / din hjerne er et problem«.

Resten af ep’en er desværre ikke nær så velfungerende. Den bragende og buldrende trap-stil og Sukker Lyns storskrydende køterrap bliver tilsammen simpelthen for enerverende i længden. Sukker Lyn læner sig tæt op af Kidd, men mangler dennes sans for det overraskende ordvalg og slackede vokalføring. På ’Mere på’ gæster Aarhus-veteranen Johnson med et af karrierens skæveste vers, hvilket egentlig fint illustrerer Sukker Lyns vokale begrænsninger.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sukker Lyn. 'Megaflex'. Album. Cheff/ArtPeople.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af