Ingrid – kollektivt kollaps i natten

Ingrid – kollektivt kollaps i natten
Foto: Malthe Ivarsson

Med så mange prominente og ekvilibristiske musikere samlet i et projekt, er det i bund og grund lidt af en gåde, hvordan det svenske popkollektiv Ingrid sent torsdag nat gik i koma på Orange Scene under en koncert, der skulle manifestere svensk popmusiks årlange suverænintet og overraske med andre kunstneriske gimmicks og inputs.

Projektet Ingrid er skabt af navne som Peter Bjorn & John, Lykke Li og Miike Snow med ideen om at skabe et kunstnerisk frirum blandt den svenske popelite. Men det var på ingen måde følelsen af kreativt overskud, de efterlod og den to timer lange koncert, der endte med at blive en famlende lang nattevandring gennem halvdårlige covernumre, stemningsdræbende sceneskift og generel mangel på nærvær og overskud.

Læs anmeldelse: Roskilde: Disco-perfektionisten Vinnie Who åbnede Orange Scene

De tre darlings i Peter Bjorn & John forsøgte at sparke gang i koncerten efter en lidt mystisk åbning, hvor hele bandet iført kutter og kapper nærmest messede Joy Divisions udødelige ’Love Will Tear Us Apart’. Men bedst som bandet var spillet varmt, tog en ny kunstner over, der så kunne starte forfra. Og sådan forsatte det koncerten igennem, hvilket åbenlyst satte sig præg på musikalsk dynamik og kvalitet.

Der var dog enkelte lyspunkter i mørket, og hver for sig funklede stjernerne momentvis på egen hånd. Men når nu Ingrid er ment som en kunstnerisk legeplads virker det mærkeligt, at kunsterne ikke leger mere sammen og tør udfordre og udfolde det potentiale, projektet indeholder.

Koncert. Roskilde Festival, Orange.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af