Vinnie Who – perfektionist til fingerspidserne

Vinnie Who – perfektionist til fingerspidserne
Foto: Tue Blichfeldt

Danmarks førende disco-mus, den 25-årige Niels Bagge Hansen bag aliaset Vinnie Who, er kendt for at være en yderst omhyggelig musiker, og det gjorde sig gældende på godt og ondt, da han og det 9 m/k-store band åbnede årets koncertprogram på Orange Scene.

De kom stærkt fra start med ’The Scene’, hvis filmiske synth-strygere transporterede publikum til ekstravagant 80’er-yachtfest, mens hittet ’Remedy’s tåtrippende tema holdt dansen kørende. Inden den mere afdæmpede og soulede ’Femme Fatale’ indtraf som femte nummer havde de første fire uptempo disco-tracks nået at skabe lidt ensformighed. Senere i showet viste bandet flere sider af sig selv.

Læs også: Roskilde Festival: Publikums bedste og værste minder

’Killer Bee’ strålede med perlende klaverforsiringer og honningsøde vokalharmonier, mens Vinnies vocoder-vokal og space jam-atmosfæren på ’39’ bød på en melankolsk pause fra disco-festen. Der var ikke en finger at sætte på bandets sammenspil, og det var måske grundet ærefrygten, men man savnede lidt vildskab. På lukkeren ’The Wiggle’ strakte bandet sig med drømmende ambient-træk i vokal og synths, men selv finalen føltes for kort, som om frygten for at miste publikums opmærksomhed tog over.

Koncert. Roskilde Festival, Orange .
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af