Mø – gav poppen blå mærker

Mø – gav poppen blå mærker
Foto: Philip Bo

Forventningerne lå som en tyk masse under teltdugen, allerede en halv time inden klokken slog 22. Hun kunne sådan set have fyldt Odeon, hvis hun havde fået lov. For selv om det kun er lidt mere end et år siden, at alias Karen Marie Ørsted for alvor gav lyd fra sig, afspejlede aftenens publikumsfremmøde tydeligt, hvilken plads hun har tilkæmpet sig på den danske såvel som den internationale scene.

Et tordenvejr slog revner i den blå teltdug, inden en skikkelse med en fletning hængende ned ad siden kom vandrende ud af mørket. Synthesizeren slog lynhurtigt luften ud af forventningens rus og forvandlede den i stedet til en svedende fest. Mø smed trøjen, svingede fletningen og spyttede ’Maiden’ ud mellem læberne, mens bassen fortsatte sin fremfærd.

Læs også: Hør Top Track: Mø ‘Maiden’

Der gik ikke længe, før koncerten var forvandlet til en klubfest. For synthesizerens dundrende bas skubbede guitaren i baggrunden og tvang Mø til at skrige gloserne ud af halsen. Kampen bølgede frem og tilbage, men når den blev for hård, var det vokalen, der måtte se sig slået. Det gav poppen blå mærker.

Vi var blevet lukket ind i et univers, hvor Mø var den enerådende herskerinde. Electropop-feen vendte sin sorte, hvæsende vrangside udad og kastede sig manisk rundt på scenen, mens mørket langsomt gled ind under teltdugen.

Læs også: When Saints Go Machine-frontmand: Dem skal jeg se på Roskilde

Mø fik understreget, at en kommende udgivelse fra hendes side ikke kan ligge langt ude i fremtiden, for hun præsenterede flere nye skabninger, der gudskelov på intet tidspunkt tog pusten fra publikum. Men hun havde også taget det kloge valg at lade de fire numre, der lige nu flyder lystigt rundt i cyberspace, ligge jævnt fordelt over hele sættet, så genkendelsens glæde blandt publikum hele tiden kunne skrue festen op i femte gear igen. Da ’Pilgrim’ mod slutningen tog direkte over efter ’Glass’, kom vi op i sjette gear.

Læs også: Fem Roskilde-anbefalinger: Party time

Man river sig på Møs pop, og i aften var der smidt ekstra glasskår ind mellem gloserne. Synthesizeren efterlod publikum forrevne og blodige, og Mø spyttede ekstra salt i sårene, mens hun rettede fuckfingeren mod det bølgende gulv. Det var som at se Møs mørke, aggressive id kaste sig ud af kroppen og afsløre poptøsens sande jeg.

Koncert. Roskilde Festival, Pavilion Junior.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af