Kissaway Trail

Man kan ikke ligefrem beskylde Kissaway Trail for at være uambitiøse. Gruppens tredje album fremstår langt hen ad vejen som et velkomponeret bekendtskab, der aldrig går af vejen for et stort anlagt omkvæd i ny og næ. Ja, faktisk er der sket en del siden debuten i 2007, hvor de fynske ungersvende bjergtog det danske rocksegment med pophymnen ‘Smother + Evil = Hurt’.

Det er allerede hørbart på åbningsnummeret ‘Telly the Truth’, som i nogen grad forkaster tidligere tiders symfoniske arrangementer til fordel for et mere umiddelbart udtryk, der trækker stærke veksler på 90’ernes alternative rockmusik. Det er ikke ensbetydende med, at Kissaway Trail fuldstændigt har droppet deres velkendte storladne tilbøjeligheder. Flere af albummets sange rummer dårende strygere og tårnende mandekor, men de orkestrale indslag synes mere tilbageholdte end tidligere, hvilket tilfører bandets musik et hårdt tiltrængt mådehold, som før var helt fraværende.

Læs også: Hør Kissaway Trails nye album

Bevares, danskernes tidligere udgivelser manglede bestemt ikke kvalitet, men det er som om, bandet med ‘Breach’ har fundet en gylden middelvej mellem det højstemte og det enkle. Og det klæder i den grad sangene, hvoraf flere indskriver sig blandt bandets bedste. Det gælder ikke mindst den majestætiske hyldest ‘Nørrebro’, men så sandelig også den smukt melodiøse ørehænger ‘Cuts of Youth (Razor Love)’, som markerer et klart højdepunkt.

På trods af et par smuttere hist og her har Kissaway Trail under alle omstændigheder formået at raffinere udtrykket fra deres tidligere udgivelser.

Kissaway Trail. 'Breach'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af