Arctic Monkeys ‘AM’

Man skulle ikke tro, at Arctic Monkeys stammer fra England, når tonerne fra gruppens femte album breder sig fra højtalerne og ind i lytterens bevidsthed. Faktisk virker det mest af alt som om, bandets fire medlemmer er opvokset langt ude på landet i det sydlige USA og indåndet anseelige mængder ørkenstøv og lyttet intensivt til gamle lp’er med The Allman Brothers Band og Lynyrd Skynyrd.

Men det gør nu heller ikke spor, for det er langt hen ad vejen forfriskende at høre Arctic Monkeys fortsætte springet væk fra deres ungdommelige, nordengelske arbejderrock og hen imod en mere modent rockende udtryksform. Og det fungerer egentlig ganske fint på ‘AM’. Sangmaterialet fremstår langt mere fokuseret og gennemtænkt, og så spiller det moderne lydstudie også en yderst aktiv rolle i forhold til tidligere.

Læs også: Hør hele Arctic Monkeys ‘AM’

Det er især hørbart på åbningsnummeret ‘Do I Wanna Know?’, som i nogen grad gør op med rockens stereotyper ved at inkorporere trommemaskiner og labre lydeffekter, hvilket mest af alt henleder tankerne på dyrt opsatte popproduktioner. Men også sange som den hidsigt rockende førstesingle ‘R U Mine?’ og den stort opsatte ballade ‘No. 1 Party Anthem’ skinner igennem på et album med meget få smuttere.

Dermed ikke sagt, at pladen er uden fejl. Dertil bliver ’AM’ i perioder lige lovligt poleret, hvis ikke decideret anæmisk. Men det ændrer ikke afgørende ved det faktum, at Arctic Monkeys nok en gang har begået et ret så hæderligt albumudspil, som konstant tilfredsstiller øregangene.

Arctic Monkeys ‘AM’. 'AM'. Album. Domino/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af