Neko Case

Neko Case har igennem seks album udviklet sig til en særegen, uforudsigelig og karismatisk skikkelse på den alternative amerikanske musikscene. Hun pendulerer mellem sideprojektet The New Pornographers’ powerpop, californisk FM-rock på ’Middle Cyclone’ (2009) og hjemsøgt americana på hovedværkerne ’Fox Confessor Brings the Flood’ (2006) og ’Furnace Room Lullaby’ (2000).

Cases helt store trumfkort, udover hendes både morsomme, mystiske og helt igennem personlige lyrik, er hendes dragende vokal, der er mørk, kraftfuld og fuld af krop.

Læs anmeldelse: Neko Case ‘Middle Cyclone’

På dette album kombinerer Case alle tænkelige musikalske impulser i sin hidtil mest eklektiske samling sange. Det tager noget tid at vænne sig til de mange facetter – uanset om vi taler den M. Ward-assisterede powerpop på ’Man’, den næsten ubærligt hudløse a-cappella-kreation ’Nearly Midnight, Honolulu’, den blæserbrusende slowburner ’Ragtime’ eller en intens version af Nicos i forvejen kuldslåede ’Afraid’ – men langsomt falder de mange brikker på plads.

Nærlytninger afslører, at Cases personlige historie er på spil: I teksterne river hun op i gamle sår og dybe familietraumer, som på den forjættende depressionshymne ’Night Still Comes’, hvor hendes stemme klinger sårbart, men determineret. Sange som ’City Swan’ og ’Bracing For Sunday’ har bund, nerve og nogle komplekse arrangementer med kor, blæsere, strygere og skæv percussion.

Case finder her en smuk balance mellem særhed og skønhed, styrke og sarthed, der får musikken til at antænde og gløde som et vågeblus i natten.

Neko Case. 'The Worse Things Get, The Harder I Fight, The Harder I Fight, The More I Love You'. Album. Anti/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af