Volcano Choir – Justin Vernon overskyggede vennerne

Volcano Choir – Justin Vernon overskyggede vennerne
Foto: Samy Khabthani

Med en skrigende blå baggrund trådte de seks herrer fra Volcano Choir på scenen i Amager Bio til et dybt, sonisk orgel. Intenst, men alles øjne var nu rettet på Justin Vernon, der for de fleste nok er kendt som drivkræften bag nu pauseramte Bon Iver. Og det gav mening at fastholde blikket, da Vernon med sin smukke lyse stemme åbnede med ordene »we wake up« fra ‘Tiderays’ fra gruppens nyeste album ’Repave’.

At Volcano Choir spiller på de store følelser med storslåede og folk-inspirerede stemninger ligger lidt i navnet. De lyder som en ukontrolleret og ren naturkraft. Brusende trommer, buldrende bas og Vernons vokal, der kan ramme enhver tænkelig tone, så det rammer dybt i maven.

Læs også: Interview med Volcano Choir: »Jeg bliver så træt af ordet sideprojekt«

Energien var helt overstrømmende. Efter begejstret at have hoppet lidt rundt med den obligatoriske tamburin tog Vernon mikrofonen og sagde: »Holy shit Copenhagen. Anybody on acid? Well you are now«. Måske et let point, men ikke desto mindre rigtigt. Den sælsomme blandingsatmosfære af det hjerteskærende og det energiske fungerede mange gange bedre lige.

‘Repave’ var selvsagt velrepræsenteret, men vildest var publikum, da Volcano Choir mod slutningen spillede en dronet udgave af Bon Ivers ‘Woods’. Elektroniske bølger satte hele rummet i svingninger med en fantastisk trommesolo til slut. Smukt var det, men bandet som helhed kom generelt til at stå lidt i skyggen af den charmerende frontmand.

Følelsen fra Bon Iver dukkede op i ny og næ, og der er ingen tvivl om, at det er Vernon, der bærer projektet. Et enestående naturtalent, hvis evner bare overskygger, ikke forringer resten af Volcano Choir.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Koncert. Amager Bio.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af