Connan Mockasin – karamel i øregangene

Connan Mockasin – karamel i øregangene
Foto: Martin Fählt Hansen

Den newzealandske charmetrold Connan Mockasin åbnede lørdag aften op for sin ’Caramel’-tour-godtepose, da Frost inviterede indenfor på et stopfuldt Bremen. Og ja, det var ren karamel, men føltes som den ultimative bland-selv-slik. Der manglede absolut ingenting.

På trods af hints fra musikvideoer, så var Connans udstråling på ingen måder creepy eller distanceret. Tværtimod enormt kær og publikumsflirtende, og fra første sekund af Connans debutkoncert på dansk jord havde han tryllebundet publikum til sit soulede og psykedeliske popunivers.

Pirrende langsomt steg lyden af forvrængede og ambiente synths- og guitartoner fra ‘It’s Your Body 1’, der med et faldt ind i den genkendelige rytme så hele salen sydede af begejstring, mens Connan med flydende overgange skiftede stemme mellem høj falset og dyb bas. ‘Do I Make You Feel Shy?’, efterfulgtes af det instrumentelle ‘Why Are You Crying?’ og det cremede r’n’b-prægede hit ‘I’m the Man, That Will Find You’, der med de sensuelle guitartoner om noget flød som karamel i øregangene.

Læs anmeldelse: Erlend Øyes Frost-koncert i en nedlagt svømmehal 

Pludselig var det slut. Men Connan overraskede og beviste, at hvis nogen midt i en koncert kan skifte til nattøj og komme ind svøbt i dyne med en japansk pige ved sin side, så er det altså ham. »Thank you Connan Mockasin«, reciterede hun fra slutningen af den instrumentelle ‘Its Your Body 5’ til hypnotiserende guitarvibrationer. Connan, morgentræt på den helt rigtige aftenmåde, gabte og slog over i den humoristiske og funky ‘I Wanna Roll With You’ – fuldstændigt hypnotiserende, ikke mindst med den Prince-agtige slow-voice »you’re such an easy flirt«.

Mediterende abstrakt og visuelt hallucinerende sluttede aftenen med en eksperimenterende upbeat-version af den rockede ‘Dolphin Love’. En værdig afslutning på en helt igennem fantastisk koncert fra en kommende psychpop-konge, som helt sikkert kommer til at besøge Danmark mange gange i fremtiden.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Koncert. Bremen.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af