Sun Kil Moon

Mark Kozeleks karriere har snart spundet over 25 år. Først kunne man opleve Ohio-sangskriveren i front for sadcore-pionererne Red House Painters, og siden som solist, skiftevis i eget navn og som Sun Kil Moon. Sjældent har den 47-årige sangsmed dog lydt lige så indædt poetisk som på dette fabelagtige nye kuld sange – det fineste udspil fra den produktive mand i over et årti.

Albummets elleve numre bæres frem af Kozeleks autoritære vokale leveringer af de ualmindeligt velskrevne tekster, der primært akkompagneres af en spartansk akustisk guitar, der undertiden ledsages af anden diskret instrumentering såsom blæsere, kor og percussion.

Denne minimalistiske iscenesættelse er med til at fremme følelsen af, at man lægger ører til en række musikalske snapshorts fra et moderne Amerika på godt og ondt – det er den store amerikanske samtidsroman kanaliseret ned til albumformatet. Sangene er lange og fortællende, sætningerne rimer sjældent og omkvæd optræder kun i få tilfælde. Lidt som hvis Kozelek åbnede sin dagbog og læste højt.

Læs også: Sun Kil Moon kommer til Danmark med ‘Benji’

Her er for eksempel sangen om grandkusinen, som døde i en tragisk ulykke (’Carissa’), sangen om faderens ven, som sidder i husarrest efter at have medlidenhedsdræbt sin kone (’Jim Wise’), sangen om Night Stalker-massemorderen (’Richard Ramirez Died Today Of Natural Causes’), sangene om protagonistens forhold til forældrene (’I Can’t Live Without My Mother’s Love’ og ’I Love My Dad’), og sangene om selvsamme protagonists møde med seksualdrifterne og musikken i sine formative ungdomsår (’Dogs’ og ’I Watched The Film ’The Song Remains The Same’’).

’Benji’ er altså en ganske speciel lytteoplevelse, der måske ligefrem taler i lige så høj grad til de litterært interesserde, som til musikfanatikere.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sun Kil Moon. 'Benji'. Album. Caldo Verde.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af