Broken Twin – far away, so close

Majke Voss Romme traf gode musikalske valg i en fint afstemt koncert.
Broken Twin – far away, so close
Foto: Benjamin Lund Nielsen

Jeg blev mindet om titlen på U2’s 21 år gamle sang ’Stay (Far Away, So Close)’, da jeg forlod Musikhusets store sal efter eftermiddagskoncerten med Broken Twintalk of the town for tiden oven på udgivelsen af debutalbummet ’May’.

Læs også: Anmeldelse af Broken Twin ‘May’

På vej ud af salen bemærkede en medpublikummer om Majke Voss Rommes stemme, at den er både ‘sært fjern og helt tæt på’, en formulering, der fint indfangede det intime nærvær og den tidløse form i hendes fremtræden.

Romme begyndte koncerten med sine to mest iørefaldende sange ’Sun Has Gone’ og ’Glimpse of a Time’, en risikabel strategi al den stund, at manges forventninger dermed blev hurtigt mættede. Men det gav omvendt en stærk indledning, hvor bandet faldt fornemt ind og lagde farve til de to sanges genkendelige klavermotiver – og publikums opmærksomhed blev øjeblikkeligt skærpet.

Rommes stemme stod stærkt og sårbart. Hendes udsøgte brug af vibrato kom meget fint til udtryk i et velafstemt lydbillede, der modsat albummets akustisk-organiske præg var tilføjet en mere elektrisk (foruden elektronisk) og rumklangsmættet kontrastfylde.

Der lå nogle klare musikalske valg til grund for hvert nummer, hvilket gav koncerten en mere klar identitet foruden tiltalende dynamik i forhold til moderalbummets mere monokrome stemninger.

Det var imponerende at opleve en så sikker forvaltning af en endnu sparsom sangskat, selvom ’In Dreams’, hvor Romme nærmest slugte sin mikrofon for at fremmane en usædvanlig, dyster klang i sin stemme, måske var mere søgt end inspireret.

Broken Twin rækker langt ind og langt ud på samme tid.

Læs også: Hør første single fra Broken Twins debutalbum

Koncert. Koncert Spot FestivalMusikhuset Aarhus
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af