Choir of Young Believers – spændende showcase

Bandets kompromisløshed sloges med Spot Festival-formatet, men den lille håndfuld sange, de nåede, udgjorde en forsmag på et nyt album.
Choir of Young Believers – spændende showcase
Foto: Benjamin Lund

Det var et tætpakket Voxhall, der hilste Jannis Noya Makrigiannis og resten af Choir of Young Believers, netop hjemvendt fra en stribe support-gigs for Depeche Mode i udlandet, velkommen. Han valsede ind på scenen i festivalens foreløbig mest excentriske mundering: Sort, stram rullekrave, kasket og højtaljede sort/hvid-stribede bukser.

Spot er lidt en underlig størrelse i det danske festivallandskab, og dens særegne publikumsmikstur af småfulde studerende og granitfjæsede branchesnegle er ikke altid en lige sund cocktail. Således måtte Makrigiannis lide den tort, at en blid, stemningsfuld intro med samplede bølgeskvulp og Sonja LaBiancas sfæriske saxofonbidrag blev punkteret af malplaceret hujen og piften fra salen.

Måske netop den velkomst fik bandet til at skifte spor allerede i andet nummer – en velgørende lang og kompromisløst rockende levering af den krautrockede ‘Paralyze’ med lynglimtende bidrag fra Makrigiannis’ 12-strengede Fender-guitar.

Læs også: Se videoen til Choir of Young Believers’ ‘Paralyze’

Det lagde stilen for resten af koncerten, hvor Choir of Young Believers kun nåede lidt mere end en håndfuld sange på 45 minutter. Måske er vilkårene på Spot Festival med den lidt amputerede spilletid til hvert navn bare ikke særligt kompatible med et band af deres støbning, for man gik bestemt derfra med appetit på mere. En publikumsfavorit som ‘Broen’-temasangen ‘Hollow Talk’ glimrede således ved sit fravær. I stedet fik vi genhør med blandt andet den stilfærdigt funkede ‘Sedated’.

Makrigiannis løftede dog en flig af sløret for bandets nye retning, som klinger mere luftig og – flankeret af LaBianca og Cæcilie Trier på hver sin synth – også en smule mere 80’er-electropoppet. Som en pæn brancheshowcase fungerede koncerten dog som en spændende forsmag på et kommende album.

Læs anmeldelse: Broken Twin imponerede stort på Spot Festival

Koncert. Koncert Spot FestivalVoxHall
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af