Anmeldelser fra Havnefesten: Kingdom, Boyz Noize, Skream og Kenton Slash Demon

Efter havnefesten fortsatte Distortion i Klatrehallen på Refshaleøen med et tætpakket musikprogram.

_MG_6267

Kenton Slash Demon
De trafikale udfordringer omkring Klatrehallen på Refshaleøen (der var simpthen for mange mennesker) forsinkede starten på d’herrer Kenton Slash Demons set, og det var sikkert også årsagen til, at det rent musikalsk startede en smule rodet. Men efter de indledende vanskeligheder fik drengene kalibreret sig ind på deres unikke og skæve take på house-musikken. Mange – undertegnede inklusive – havde sikkert håbet på et live-setup med fokus på duoens egne udgivelser, men i stedet fik vi et helt regulært dj-set. Det var der heldigvis ikke nogen grund til at være ked af, da Jonas Kenton og Silas Moldenhawer kører samme beskidte melodiske stil som på egne produktioner, til lejligheden garneret med alskens hårdtpumpede og smadrede eletro-indspark. Diverse acid-indslag er altid en sikker vinder, og da duoen hev Daft Punks ’Burnin’’ frem fra gemmerne, var der ikke et øje tørt.

_MG_6321

Kingdom
Full Service-teltet havde fredag aften hyret to af tidens hippeste producere i form af amerikanske Kingdom og britiske Evian Christ. Kingdom er en del af Fade to Mind- og Night Slugs-crewene og var en af hovedkræfterne bag electro-soulsangeren Kelelas fremragende hybridmixtape fra sidste år. Så forventninger var relativt høje, men blev ikke rigtig indfriet. Der var mere regulær house end trap over Kingdoms set, der fremstod kedeligt og uinspireret. Rent teknisk var der ikke en finger at sætte på det, men det fængede aldrig og teltet blev da også hurtigt halvtømt.

_MG_6272

Boys Noize
I al fairness skyldtes svindet i folkemængden til Kingdom-settet sikkert også, at aftenens hovednavn Boys Noize gik på en halv time senere. Tyskeren har de seneste år for alvor etableret sig som én af den moderne electro-musiks største stjerner, og hans Distortion-set beviste til fulde hvorfor. Har man skamlyttet Boys Noizes fremragende Fabriclive-mix kendte man en del af setlisten, og man kunne derfor give den ekstra gas med basarmen. Der var fuld smadder på, når de monstrøse basgange skar indersiden af øregangen i småstykker, men hold kæft, hvor var det effektivt. Boys Noize har en abrupt stil, hvor han godt nok beatmixer, men samtidig formår at rive sit publikum ud og ind af afarter af electro, techno og house, der ofte ikke lægger i naturlig forlængelse af hinanden. Hans egenproducerede ’Starwin’ – som han selvfølgelig spillede til publikums store begejstring – var med sit discohouse-hook og smadrede acid-line Boys Noize i en nøddeskal.


Skream
Aftenens andet hovednavn var Skream, dubsteppens gamle poster-boy, der på det seneste har trukket sin stil i en ikke særlig heldig disco-retning. Det var derfor med bange anelser, at undertegnede blev hængende til britens set og desværre viste bekymringerne sig at holde stik. Der var sådan set ikke spor af den udvandende Daft Punk-light discohouse at spore i settet. På sin vis havde Skream luret sit publikum og spillede, hvad han vel forventede, at et Distortion-publikum ville høre. Men, når vi nu har med én af de seneste ti års vigtigste producere at gøre, så er det altså sølle, at man ikke kan diske op med andet end standard Berliner-techhouse som en hvilken som helst anden dj ville kunne spille med sin venstrehånd. Det var nok ikke realistisk, at Skream ville spille dubstep, som han gjorde det for fem år siden, fair nok, men havde han så i det mindste holdt sig til sin nye disco-stil. Så var det måske blevet et set med personlighed og underholdning frem for det kønsløse sjask, som han i stedet diskede op med.

Læs også: Se stor billedreportage fra Distortions Havnefest

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af