Lars H.U.G. – et bysbarn vendte hjem til kærlighed fra folket

Et unikum i dansk rock leverede NorthSide-hitparade med overskud.
Lars H.U.G. – et bysbarn vendte hjem til kærlighed fra folket
Foto: Benjamin Lund

Han er hverken turnerende eller aktuel som albumkunstner, men ikke desto gav Lars H.U.G.’s plads i NorthSide-programmet rigtig god mening. Hans betydning for dansksproget rock er markant – og i særdeleshed den variant, som har været toneangivende de sidste tid år.

Som mental mentor for såvel Nephew som The Minds of 99 har den tidligere Kliché-forsanger leveret modersmålsange med kunstnerisk integritet og evergreen-status. Og det paradoksalt nok blandt andet med soloalbummet ‘Kopy’ (1988), som udelukkende indeholder coverversioner. Men H.U.G. gør tingene på sin egen unikke måde, hvilket også kom udtryk ved søndagens koncert.

Den time-lange optræden var en glimrende opvisning i det bedste fra ”hugget”s hånd. Fra ‘Hvorfor er lykken så lunefuld’ og ‘Kysser himlen farvel’ til ‘Lille natsværmer’, som det begejstrede og talstærke publikum labbede i sig.

H.U.G. havde allieret sig med potente kræfter, og i lineuppet havde både Jacob Funch (I Got You On Tape) og Peter Peter (eks-Sort Sol) indfundet sig. Særligt sidstnævnte trådte i karakter med smægtende guitarfigurer i ‘Dansevise’, men også hovedpersonen selv var i topform. Han både dansede rundt og drillede sine musikere, samt iførte sig en lyserød hat, som blev kastet op på scenen.

Læs også: Voxpop fra NorthSide: Læs om publikums yndlingskoncerter

Mod slutningen fik vi serveret Kliché-klassikerne ‘Havets blå’ og ‘Militskvinder’ samt en inderlig ‘Elsker dig for evigt’, som for alvor fik gang i de kollektive strubebånd fra pladsen. Numre, som ligeledes var en manifestation af, at H.U.G. var tilbage der, hvor det hele startede: På scenen i Aarhus fuld af overskud og publikumsnærvær.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide. Setliste: Ti sekunders stilhedNatsværmerNår lygterne tændesHvorfor er lykken så lunefuldDanseviseMon de kan reparere digSå længe jeg leverSkibet hedder afskedHey hey hey (De søde søndage er forbi)Kysser himlen farvelHavets blåMilitskvinderElsker dig for evigtVi bli’r alle til lys igen
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af