Mø – høj bas forplumrede kroning

Karen Marie Ørsted blev hyldet i Aarhus, men koncerten led under dårlig lyd.
Mø – høj bas forplumrede kroning
Foto: Benjamin Lund

»When the sky is blue forever«, synger på det Diplo-assisterede hit ’XXX 88’, og en sådan lejlighed – blå himmel og bagende sol – var det sidst på eftermiddagen foran Grøn Scene på NorthSide.

Der var på mange måder tale om lidt af en kroning af Mø – en slags storsvedende Sporty Spice med punkaffinitet – der mødte folkets hyldest på hjemmebanen efter den seneste måneds nord-amerikanske tour. Den tætpakkede plæne var i den grad venligt indstillet over for den fynske popprinsesse, der blev båret frem og da heller ikke gjorde det svært for publikum at engagere sig med sin energiske, crowdsurfende optræden.

Bevares, der var tale om en fest, men skæmmet af dårlig lyd. Bassen var alt, alt for dominerende – en kompromitterende detalje, der desværre ikke blev rettet op på undervejs. Nok gik folk amok til ’Pilgrim’, ’Maiden’ og de andre hits fra debut(opsamlings)albummet ’No Mythologies to Follow’, men det var nok snarere fordi publikum selv kunne skråle med på teksterne, end fordi de kunne høre Møs stemme.

Læs også: Mø: Her er soundtracket til mit liv

Der var ellers tilføjet blæsergarniture til flere af sangene, og de karakteristiske guitarlinjer skar sig gennem lydmuren i passager, men den dårlige lyd var lige så vedvarende som solen.

Kroningen af den hjemvendte blev en kendsgerning under slutnummeret ’Don’t Wanna Dance’, hvor hele plænen gyngede op og ned. Men det foregik på en lidt kunstig baggrund. Mø er en født stjerne. Hun havde tydeligvis en herlig eftermiddag, men også hun havde fortjent en musikalsk bedre afstemt koncertoplevelse.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af