Queens of the Stone Age – som en tordenkile i mørket

Josh Hommes ørkenrockere gav deres måske bedste koncert på dansk grund.
Queens of the Stone Age – som en tordenkile i mørket
Foto: Philip Bo

Nå, så skal vi til det igen? Eller hvad? For nok er det kun et halvt år siden, at de sidst var her og endda mindre end et år siden, at Josh Homme og co. sidst stod på en anden enorm festivalscene – tilmed i næsten samme rolle, som på NorthSide: Som en af de helt store rosiner i pølseenden på et tætpakket program.

Men Queens of the Stone Age kunne søndag aften gøre enhver skepsis, som selv de mest garvede festivalrotter måtte besidde, til skamme: De gav nemlig måske deres bedste koncert på dansk grund. Ja, setlisten var rygende forudsigelig (men derfor også hitspækket), og ja, der stod næppe mange tusinde på pladsen foran Blue Stage, som ikke havde hørt det før, men stort set alt klappede denne aften for Josh Homme og hans velturnerede slæng af ørkenrotter.

Læs også: Se Josh Homme på vildt drukridt i musikvideoen til ‘Smooth Sailing’ 

Midlerne var især en formidabel lyd, der, fraregnet nogle få minutter af klassiker-åbneren ‘You Think I Ain’t Worth A Dollar, But I Feel Like A Millionaire’, bjergtog, som om NorthSide ikke bestilte andet end at booke hardrock-bands. Dertil et skræddersyet lysshow af den anden verden og ikke mindst et ekstremt oplagt band, der befandt sig lige godt, hvad enten de skrumlede rundt i ældre skærver som ‘Rated R’-klassikerne ‘Monsters in Your Parasol’, ‘The Lost Art of Keeping A Secret’ og den møgbeskidte narkoøgle ‘Feel Good Hit of the Summer’ eller slagtede friskere, blodige lunser i skivevis som eksempelvis de fængende ’The Vampyre of Time and Memory’ og ‘Fairweather Friends’.

Homme fik tilmed sweettalket sikkerhedsvagterne til at slappe lidt af med crowdsurf-fascismen under en groovy og gyngende udgave af førsteelsker-bollenummer uno – ‘Make It Wit Chu’, så det tændte publikum kunne slå sig en lille smule løs.

Læs også: Voxpop fra NorthSide: Publikums udpeger årets bedste koncerter og overraskelser

Og efter dette blødhjertede lille intermezzo (som i og for sig vel var et højdepunkt for hele festivalweekenden) røg speederpedalen ellers eftertrykkeligt i bund med gnistrende ‘Sick Sick Sick’, ‘Go With the Flow’ og en himmelflænsende levering af ‘A Song for the Dead’, som rundede NorthSides 2014-udgave af med et drøn, der sikkert genlyder rundt i Åbyhøjs gader endnu. Queens of the Stone Age var som en tordenkile gennem mørket denne aften.

Se hele vores dækning af NorthSide HER.

Koncert. Koncert NorthSide
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af