Mont Oliver satte gang i Roskilde med en blåtonet og tætpakket dansefest

Debutanterne imponerede live med deres melankolske og sjælfulde genrefusion.
Mont Oliver satte gang i Roskilde med en blåtonet og tætpakket dansefest
Foto: Tue Blichfeldt

Da veteranerne i Portishead indtog Orange Scene i 2011 til en både kuldslået og dragende triphopmesse, gjorde det dybt indtryk på tre musikaspiranter fra Thisted. Tre år senere har Jakob Hammershøj, Niels Christian Sommer og Mads Bernt Pedersen som Mont Oliver videreført forbilledernes lyd i en melankolsk og sjælfuld fusion af netop triphop, r’n’b og hiphop, der sent tirsdag aften blev luftet til en blåtonet og tætpakket dansefest foran Roskildes Rising-scene.

Mont Oliver fik alle onde tunger om Rising-scenens pløjemarksagtige islæt til at forstumme, og for første gang i år begyndte The Orange Feeling for alvor at indfinde sig – i hvert fald for undertegnede. Bandet var i aftenens anledning udvidet til en kvartet, hvor forsanger Jakob Hammershøj i front blev bakket op af trommer, en drumpad og synths.

Det bærende element i trioens både inderlige, højtravende og tilbagelænede lyd er uden tvivl de insisterende hiphop-beats, der lægger en fremdrivende og determineret bund i gruppens ellers meget soulede og følsomme udtryk. Tidligt i settet tændte Mont Oliver op under lytterhittet ’White Sheets’, og med sine formørkede vokaler og beats, der kaldte på håndtegn imod nattehimlen, markerede nummeret et tidligt højdepunkt under koncerten.

Hammershøjs indtagende soulvokal har en imponerende spændvidde, og er uden tvivl et af trioens stærkeste kort. Tilsat de uimponerede hiphop-beats og lysende synthflader har trioen fundet en formel, der ikke svigter, og de afveg da heller ikke fra denne på noget tidspunkt under koncerten. Der opstod således en vis dragende spænding imellem de sumpede stemninger, som trioens nik til den amerikanske urban-scene frembringer, og den storladne melankoli, der på samme tid gennemstrømmer sangene. Imponerende var det desuden, at et ungt band med et relativt begrænset bagkatalog (kun en enkelt ep på samvittigheden) kunne fastholde en så intens energi hele vejen igennem aftenens set.

Efter en værdig finale i form af publikumsfavoritten ’19’ nåede Mont Oliver i mål som et band, der ikke blot havde rejst sig, men snarere katapulteret sig selv imod stjernerne.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert Mont OliverRoskilde FestivalRising
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af