Ex Cops

Amalie Bruun og Brian Harding er endt med et album, der som helhed er en for steril omgang maskinpop.
Ex Cops
Foto: Annelise Phillips

Der bliver malet med den helt store poppensel på den halvt danske, men Brooklyn-bosatte duos andet album, og på trods af titlen er der tilsyneladende indført knivforbud hos Ex Cops.

Hvor debuten, ’True Hallucinations’, bevægede sig rundt i en lettere drømmende popsfære med rumklang og guitar som bærende elementer, er Amalie Bruun og Brian Harding nu trukket i en noget mere poleret retning.

Produktionsmæssigt er det lykkedes ganske udmærket, og det er da også folk som Billy Corgan og Justin Rais, der har skruet på knapperne. Desværre er det bare lidt som om, at de tidligere uslebne kanter og skramlede energier er skrabet væk til fordel for et noget ufarligt udtryk på sangskriverfronten. Et eksempel er ’Teenagers’, der tydeligt prøver kræfter med Haim-skabelonen uden dog helt at have søstrenes håndspillede snilde.

Andre steder lykkes det at frembringe en anelse røre i gyden, som i den underspillede og tragikomiske 60’er-ballade, ’Tragically Alright’, hvor Ariel Pink giver sit besyv med både som sangskriver og på vokalsiden, og på pladens punkede punktum, ’Weird With You’, hvor Harding henkastet synger »I wanna be weird with you, I wanna be queer with you«.

Som helhed er albummet dog en for steril omgang maskinpop. Duoen startede i sin tid ud som et lo-fi-projekt gemt væk i soveværelset, men i dag befinder de sig nærmere i et fuldt oplyst designerkøkken. Måske stuen kunne være kompromiset næste gang?

Læs anmeldelse: Myrkyr ‘Myrkyr’

Ex Cops. 'Daggers'. Album. Downtown.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af