TOPS

Det canadiske band slår generte krøller på sig selv, men leverer klare, jangly softrock-melodier.
TOPS

Det canadiske DIY-pladeselskab og musikerkollektiv, Arbutus Records, er i den grad værd at holde øje med. Dels for navne som Braids, Doldrums og selvfølgelig antiheltinden Grimes, men også for den Montreal-bosatte dreng/pige-kvartet TOPS, der her er klar med en efterfølger til det drømmende 2012-album, ’Tender Opposites’.

Canadierne formår endnu engang at balancere delikat på grænsen mellem det kitschede og det originale, og i front for deres Fleetwood Mac-inspirerede softrock-møder-sødmefuld-surfpop er en charmerende diskret, men (oftest) træfsikker melodifornemmelse. TOPS lyder som popmusik, man hørte i radioen som lille – heldigvis uden at det virker bedaget.

Den eminente ’Way to Be Loved’ åbner albummet blødt og let funket, og mens surfguitarerne jangler flirtende om kap med koklokkerne, slår forsangerinde Jane Pennys forsigtige, Belinda Carlisle-milde vokal små generte krøller om sig selv.

Den dulmede ballade ’Outside’ er et andet af pladens højdepunkter med sit tungt vibrerende guitarreverb og massive, kuldslåede synths, mens både den ubekymrede, Real Estate-ringlende guitarperle ’Blind Daze’, ’Supersticious Future’s funky basspor og især den mørkt murrende albumlukker ’Destination’ også er flotte eksempler på gruppens evner til at skære stærke popsange.

Halvvejs igennem bliver albummets introverte og teenagebly udtryk en anelse for ensformigt, og som en flok forlegne og lettere nørdede twee-youngsters gemmer TOPS sig gennem dynger af stjålne blikke og længselsfulde suk i stedet for at eksplodere og rase lidt. Men melodierne sætter sig unægteligt fast.

Læs også: Top Track: Grimes ‘Go’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
TOPS. 'Picture You Staring'. Album. Arbutus.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af