Gooms

Supergruppe indenfor dansk alternativ rock debuterer med kroget, konstant overraskende album.
Gooms

Avantgarde er et fattigt begreb til at beskrive det frenetiske rabalder, der møder en, når danske Gooms’ debutalbum vælter ud af højttalerne. Kvartetten, der måske er det tætteste, rødhvid alternativ rock kommer på en supergruppe, består af Aske Zidore fra Oh No Ono, Jens Ramon fra Figurines, Lasse Bækby Buch (alias Birthgiving Toad) samt Suni Zacharis fra Twins Twins og har indspillet ‘Beyond Life’ hen over et halvt års ophold på den amerikanske vestkyst.

Gooms’ mange sære påfund nærmest slås om at mase sig gennem øregangene på lytteren – allerhelst i nogle utroligt uforudsigelige kombinationer. En genre at hage sig fast i? Tjo, hvis der altså fandtes noget, der særligt præcist beskriver det zapper-flimrende og sample-glade sammensurium af fragmenter, der på bedste limstift-i-fritteren-anarkistisk vis er kittet sammen til egentlige numre.

Jeg hælder til at smide Gooms i en kasse med mathrock tilsat et rundhåndet skvæt kaosteori samt Zidores karakteristiske heliumvokaler – og ellers sende et velmenende nik i retning af Deerhoof, der nok er drengenes nærmeste slægtning i lyd og rum.

Som det fortættede, hårdtkomprimerede landgangsbrød af krogede indtryk og konstante overraskelser det er, er ‘Beyond Life’ måske også et album, der nydes bedst i mindre doser. Det er nok de færreste, der kan magte mere end én gennemlytning i rap, og den mange-fangarmede lyd kræver, at novicer lægger blidt ud. Så hermed et par anbefalinger: Start med den gyngende ‘House Call’, ‘El Castell’, der sampler korkoner fra fjerne horisonter, og så den catchy ‘Slick Giego’, der lyder som en levning fra Zidores Oh No Ono. Uneasy listening indeed.

Gooms. 'Beyond Life'. Album. Escho.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af