Run the Jewels

Andet skud fra Run the Jewels giver selv hårdhudede hiphop-hunde kamp til stregen.
Run the Jewels

Eksplosionsfaren er nærmest forhåndsgaranteret, når de to østkysthiphop-fyrster El-P og Killer Mike atter engang tørner hovedskallerne sammen som Run the Jewels. Dissekerer man grundingredienserne, kan man også godt lægge sammen til hvorfor: El-P’s tidløst avantgardistiske produktioner er lige så fremtids-funky som industrial-onde og danser lystigt rundt som boogie-golemer i armeret jernbeton, og den storbralrende Killer Mike giver ham veloplagt modspil på MC-fronten, så de to mere fremstår som småbrovtende drengerøve end de socialrealistiske portrættører og dystopiske historiefortællere, som det dobbeltpenetrerende makkerpar er hver for sig  – dog stadig med et evigt oppustet lix-tal i kæften.

Dermed ikke være sagt, at Run the Jewels’ andenaftapning ikke har noget mellem ørerne eller på hjerte, men det er svært at se, at den flabede, liderlige og hedebølge-rundtossede ‘Love Again (Akinyele Back)’ nogensinde kunne have fundet vej til et El-P-soloalbum med sit provokerende, oralsex-omkredsende omkvæd. Der er altså dømt legestue her, og den indledende bredside – fra ‘Jeopardy’ over den ultrakække førstesingle ‘Oh My Darling Don’t Cry’ til ‘Blockbuster Night Part 1’ – giver selv hårdhudede hiphop-hunde kamp til stregen.

Derefter snubler Run the Jewels lidt over sig selv i sin iver efter at inkludere gæster som Rage Against the Machine-frontmanden Zack De La Rocha og Blink-182-trommeslagen Travis Barker, der besøger albummets enerverende lavpunkter, men redder den med en eftertænksom afrunding i form af de svedent smukke ’Crown’ og ‘Angel Duster’.

Sidstnævntes fordrukne, jazzede saloon-klaver, der smiler som en flækket træsko ud igennem El-P’s rust-patinerede jomfrubur af synths og samplere, demonstrerer sammen med en detalje som kastagnetterne på ‘Blockbuster Night Part 1’ fint hans geni som producer.

Læs også: Top Track: Run the Jewels ‘Blockbuster Part 1’

Læs også: Video: Run the Jewels giver den gas hos Letterman

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Run the Jewels. 'RTJ2'. Album. Mass Appeal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af