Ghostface Killah

Wu-Tang Clan-rapperen er uengageret i sin egen fortælling.
Ghostface Killah

Ligesom det var tilfældet på sidste års ’12 Reasons to Die’ udspiller Ghostface Killahs nye album sig som et samlet fiktivt narrativ med Ghost i hovedrollen som den ensomme hævner Tony Starks. Et lovende fundament, som på papiret burde give Wu-Tang Clan-rapperen plads til at udfolde sin exceptionelle sans for detaljerigdom og indlevelse.

Det viser sig desværre hurtigt ikke at være tilfældet. Ghostface har ikke selv været med til at udarbejde den forudsigelige og mangelfulde storyline og formår på intet tidspunkt at formidle den med det lyriske overskud, der har skabt ham et ry som en af hiphoppens bedste og mest unikke historiefortællere. I stedet sætter han manuskriptet på banale og klodsede enderim, der lyder som uengageret venstrehåndsarbejde.

Når der alligevel er tale om en lytteværdig plade skyldes det i stedet bandet The Revelations, der på overbevisende manér formår at give den klassiske, sample-baserede east coast-lyd nyt liv med deres brug af liveinstrumenter. Hvad enten det er RZA-inspireret soul på ’Love Don’t Live Here No More’ eller hårdtslående boom bap på ’Homicide’ og ’Loyalty’ lykkes det gennemgående bandet at holde deres beats fokuserede og stramme. De to veteraner Kool G Rap og AZ er også glimrende i sekundære biroller, og særligt sidstnævnte udstiller flere gange Ghostfaces manglende engagement.

Som et udpræget konceptalbum bliver det imidlertid afgørende for den samlede oplevelse, at hovedrolleindehaveren aldrig formår at gøre historien interessant og overbevisende.

Læs anmeldelse: Wu-Tang Clan ‘A Better Tomorrow’

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Ghostface Killah. '36 Seasons'. Album. Tommy Boy Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af