Kwamie Liv ser tilbage på sit vilde 2014: »Jeg har det som om, at min stemme fandt mig«

Kwamie Liv ser tilbage på sit vilde 2014: »Jeg har det som om, at min stemme fandt mig«
Foto: Samy Khabthani

Kwamie Liv fik noget af et gennembrud i 2014. Hun udgav debut-ep’en ‘Lost in the Girl’, spillede til Pitchfork Festival i Paris, havde debut på dansk jord til P6 Beat Rocker Koncerthuset, og har det seneste halvår nydt stor opmærksomhed i både Danmark og udlandet.

Vi har i dag afsløret, at Roskilde Festival til sommer også får fornøjelsen af sangerinden, som her kigger tilbage på sit vilde år og fortæller lidt om planerne for 2015.

Hvordan oplevede du 2014?
»Jeg delte de første par sange i februar uden at have nogen plan, om hvad jeg ville. Jeg havde bare en følelse af, at jeg skulle ud med dem. Og så tog det bare fart. Det har været et travlt år, men det har været skønt. Jeg har haft mulighed for at lave musik, udgive en ep og optræde nogle cool steder. En af de ting, der stadig virker utroligt, er, at folk tager sangene til sig og kan bruge dem. Det er en utrolig ting at vide, at man har lavet noget, som et andet menneske tager til sig og bruger på deres egne vilkår«.

Pitchfork Festival i Paris var den første koncert med de nye sange. Var du ikke nervøs?
»Jo, men det var ikke vildt stressende, jeg var bare virkelig beæret. Jeg blev booket tre uger før og havde fokuseret på en del andre ting. Jeg havde egentlig troet, at jeg først skulle spille live i år, men da den mulighed åbnede sig, kunne jeg ikke sige nej. Du siger ikke nej til Pitchfork og den slags opbakning. Det betød virkelig meget. Så vi tog os sammen og gjorde det«.

P6 Beat Rocker Koncerthuset i december var din første danske koncert, og du virkede meget afslappet på scenen. Har du optrådt tidligere i livet?
»Da jeg først kom til København, tog jeg engang imellem min guitar og spillede til nogle singer/songwriter-aftener rundt omkring, men det var noget andet. Det var første gang, at jeg optrådte med mit nye setup. Jeg føler mig meget tilpas og rolig. Jeg tænker faktisk ikke så meget over det for at være ærlig. Jeg prøver bare at gå op og gøre mit bedste og forsøge at connecte med folk. Resten er din oplevelse af det«.

Din ep omfavnede forskellige udtryk. Hvordan bliver dine nye sange?
»Jeg er stadig ikke sikker, da sangene stadig kommer til mig. Lad os se, men jeg kommer helt sikkert til at udgive mere musik i år, og jeg glæder mig meget.

Du har primært arbejdet sammen med Baby Duka og LHeering. Kan du beskrive jeres kemi?
»Vi er venner og har været det længe. Det er godt sted at starte, når man tilbringer så meget tid sammen i studiet. Det er lidt som ens andet hjem. Baby Duka er cool. En måde at beskrive, hvordan er han, er gennem historien om engang vi hang ud. Han sagde, ‘jeg ville virkelig gerne lave et computerspil’. Jeg sagde bare, ‘ja, det lyder sjovt’. Næste gang jeg så ham, spillede han et spil, som han havde lavet. Det var mig, der løb rundt i en by og kæmpede mod nogle onde fyre. Han spurgte, ‘vil du spille?’.

Det er Baby Duka. 48 timer efter, at han har sagt, at han vil lave et spil, har han gjort det, og du kan spille det på hans computer. Sådan er han med alt kreativt. Det kommer meget naturligt for ham. Det er lige før, at han tager det for givet. Det betyder, at han bringer en frygtløshed til bordet. Samtidig har jeg en meget klar idé om, hvordan jeg vil udtrykke mig, og hvordan jeg vil have, at tingene skal lyde og se ud, og det har han stor respekt for. Så det er en god balance«.

Der må være mange, der gerne vil arbejde sammen med dig nu. Har du overvejet andre producere?
»Ja, der er mange, der har taget fat i mig, men indtil videre har jeg holdt mig til mine drenge, Baby Duka og LHeering. Jeg søger ikke aktivt andre at arbejde med, men jeg er heller ikke afvisende. Man kan lære meget af andre, så hvis det sker, så sker det«.

Kan du huske, da du fandt din karakteristisk rolige og småhæse vokal?
»Jeg har det som om, at min stemme fandt mig – og den måde jeg bruger min stemme på, er ofte dikteret af den sang, jeg synger eller skriver. Jeg skriver ikke sange, der passer til min stemme. Jeg skriver en sang, og så synger jeg på den måde, som jeg synes, at sangen fortjener. Jeg kan godt lide at eksperimentere med min vokal og ser den som et instrument«.

Læs også: Breakin’ Sound 2015: Kwamie Liv på vores liste og Danmarks mest lovende navne

Læs også: Et nyt musikår: 13 danske album vi glæder os ustyrligt til i 2015

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af