José González

Svenskerens første soloalbum i syv år kæmper med ikke at tendere til det søvndyssende.
José González

Han har gjort det til sit adelsmærke at frembringe sensible toner og tyste melodier gennem delikat fingerspil på spansk guitar. Syv et halvt år er gået siden hans sidste soloudspil, så det er vel på sin plads at tale om et slags comeback, omend José González ikke har ligget på den lade side. Den flittige musiker har brugt perioden på at køre bandet Junip i stilling med to album, ligesom han har bidraget til soundtracks og diverse opsamlinger med coverversioner af blandt andre Nick Drake.

Det er da også den engelske folk-troubadour med det mørke sind som stadig hjemsøger González’ kompositioner og stilistiske greb om nylonstrengene. Blandet andet på ‘What Will’ og ‘The Forest’, hvor et diskret orkestralt akkompagnement føjer lækre nuancer til det minimalistiske udtryk.

For det er enkeltheden, som den svenske singer/songwriter med de chilenske rødder har behandlet over foreløbigt tre soloalbum, og dette destillat af akustisk funderet sangskrivning fortsætter her og blotlægger styrker såvel som svagheder.

Der går for eksempel hamsterhjul i den endimensionelle bossanova-traver ‘Let It Carry You’, og ‘Afterglow’ og ‘Every Age’ føles som decideret fyld. Omvendt kultiveres minimalismen vellykket i ‘Stories We Build, Stories We Tell’ og ‘Leaf Off/The Cave’ med både dynamisk fremdrift i fingerspil og percussion.

Konklusionen bliver, at José González fortsætter en klart tilrettelagt rejse. Nogle gange kan forudsigelighed skam være fint og trygt, alt efter temperament, men her nærmer svenskeren sig lidt for ofte det søvndyssende og behagesyge.

Læs også: Video: Hør José González’ cover af TLC’s ‘Waterfalls’

José González. 'Vestiges & Claws'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af