Asbjørn om sine idoler: Fem kunstnere, der kombinerer pop med ægte følelser

Danske Asbjørn, der er aktuel med sit andet album ’Pseudo Visions’, skriver umiskendeligt popsange, men han har aldrig tænkt sig at gå på kompromis for at passe ind i en mainstream-popformular. Her fortæller den unge sanger om fem kunstnere, han ser op til, der er slået bredt igennem uden at gå på kompromis med deres følelser og egne visioner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Lykke Li

»Min største inspiration og tro på mig selv kommer fra at kigge på Lykke Lis karriere. Jeg synes, den måde, hun har gjort alting på, er så pissesej og misundelsesværdig. Hun er ligesom blevet del af en mainstream-verden, men på sine totalt egne præmisser. Jeg har så meget respekt for den kvinde, og det, hun har opbygget. Også internationalt, hvor hun er brudt totalt frem uden at arbejde med alle mulige hot shot-producere for at lave hits«.

Læs om flere idoler på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Björk

»Hun er umulig at komme udenom. Hun har endelig lavet en plade, der virkelig rører mig igen (’Vulnicura’ fra i år, red). Det er enormt skønt. Jeg tror, hun har tæmmet kaosset lidt, det er i hvert fald mit helt klare indtryk, og hendes tekster er enormt ærlige og selvudleverende, som jeg synes er vildt inspirerende. Hun er jo ikke en popstjerne i den traditionelle forstand, men er alligevel et navn, alle skeler til«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Beck

»Han er lidt af et mandeideal, når det kommer til at bryde igennem mainstreamen. Han vandt jo en Grammy for nylig, men det virkede som om, han bare tog det helt cool. Det er bare skægt, for han har tilladt sig at gøre whatever og fuldstændig skide på den røde tråd, men er alligevel et kæmpe navn. Jeg har lyttet til ham meget selektivt, for det er overhovedet ikke alt, jeg har kunnet lide, af de tonsvis af ting, han har udgivet. Han er en total kamæleon, men er alligevel brudt bredt igennem«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Rihanna

»Alle dem, jeg har nævnt her, er jo sådan nogle, der er ‘rigtige’ at nævne og den gode smag. Men når det kommer til stykket, så går det meste af min dag jo med at høre popmusik. Jeg står op og fyrer straks op for ting som 90’er-boybands, Jhené Aiko eller Rihanna. Rihanna er sådan en, der kører totalt på sine egne præmisser. Det vilde ved hende er, hvor stærk en fortolker hun er. Jeg tror virkelig på hendes sange, selv om jeg udmærket godt ved, at hun ikke selv har skrevet dem. Men jeg tror på hendes følelser, og det er vigtigt«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Beyoncé

»Hun er et virkelig, virkelig godt eksempel på én, der har bygget sig selv totalt op. Det kan godt være, hun startede med en eller anden form for mainstream-opbakning på major labels, men den udvikling, hun har lavet, og den måde, hun har taget kontrol over sin karriere, er så vild. Jeg tror, at alt hun laver, er meget Beyoncé, uanset om det er album, videoer eller hvad hun foretager sig. Alt er gennemsyret af hendes vision, og hun er heller ikke bange for at spille på de store følelser«.

Læs anmeldelse: Asbjørn ‘Pseudo Visions’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af