Pharrell og Robin Thicke kendt skyldige i at kopiere Marvin Gaye med ‘Blurred Lines’

Pharrell og Robin Thicke kendt skyldige i at kopiere Marvin Gaye med ‘Blurred Lines’

De seneste to uger har retssagen omkring ligheder mellem Robin Thicke og Pharrells megahit ‘Blurred Lines’ fra 2013 og Marvin Gayes funkklassiker ‘Got to Give It Up’ fra 1977 udspillet sig i Californien. I går eftermiddag amerikansk tid faldt så dommen over Pharrell og Thicke: Begge er kendt skyldige i at plagiere Marvin Gaye og står nu til at betale et millionbeløb tilbage til Gaye-familien.

I retssalen er Pharrell blandt andet blevet citeret for at sige, at de to sange deler »samme feel«, men ikke overtræder nogle grænser for copyright, mens Thicke eftersigende har optrådt med et pianomedley af U2-, Michael Jackson- og The Beatles-numre foran juryen for at illustrere, hvordan forskellige numre kan dele samme akkorder og melodier, uden der er tale om ulovlig kopiering.

»Den forkerte beslutning vil kvæle musikere og pladeselskaber, når budskabet er, at man ikke kan honorere en genre, en stil eller et groove. Det her er vigtigere end penge. Det går ud over kreativiteten hos unge musikere«, har Howard King, Pharrell og Robin Thickes forsvarer, udtalt i retssalen.

I sidste ende valgte juryen imidlertid at kende de to hitmagere skyldige, og ud af de svimlende 16 millioner dollars, Thicke og Pharrell har tjent på deres megahit, skal de betale 7,3 millioner dollars til Marvin Gayes familie. Rapperen T.I., der også medvirker på nummeret, blev ikke kendt skyldig i plagiat.

Læs også: Når storkapitalen skider på kunsten: Otte eksempler på musikalske reklame-rip-offs

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af