Thøger Dixgaard

Hukaos-medlemmets debut-ep stiller ikke for høje krav med sin bløde – og lidt slappe – r’n’b.
Thøger Dixgaard
Foto: Jasper Carlberg

Thøger Dixgaard udgør det bløde hjørne af Hukaos-kollektivet, og den dansksprogede r’n’b på hans debut-ep i eget navn er behagelig, varm og nostalgisk – desværre på grænsen til det lidt for magelige. 

Inden Dixgaard blev indlemmet i Hukaos, var han en del af Flødeklinikken, og han har taget den poppede tilgang til hiphopuniverset med sig på ’OK’. Men hvor Flødeklinikkens uhøjtidelige mikstur af soul, pop og hiphop havde godt med bid i både tekst og lyd, er Dixgaard på egen hånd mere rund i kanterne.

I sensommeren sidste år fik Dixgaards single ’Former’ pæn opmærksomhed med sit tilbagelænede udtryk og teksten om den helt specielle pige på dansegulvet. I Dixgaards univers er det okay at være en mareridtsprinsesse, der helst vil forsvinde fra klubbens klaustrofobisk omsluttende vægge. Dixgaard er rund og rummelig, og hans dame skal være sin egen. Så længe hun sørger for at »bevæge de former«. Sjovere er en wallflower alligevel ikke.

De tilbagelænede beats kombineret med funky guitarriff og klare keyboardflader er Dixgaards foretrukne musikalske formel, imens hans vokal har lagt sig mageligt til rette i et småsnakkende leje, der indimellem slår over i behagelig falset. På ’Former’ varieres formlen med strygerelementer, og på ’Lydløs’ og ’Tæt på’ byder et par sommerlige blæsere ind.

Dixgaard leger med en r’n’b-lyd, der er tidstypisk og nostalgisk på samme tid, og sangene på ep’en er derfor bredt appellerende, men også hørt før. Teksterne er sine steder ganske rammende i deres jordnære, følende poesi (»alle de ting, der gør, du føler smerte, er de samme, som gør dig blød indeni« på ’Blød inden i’), men lidt for ofte spejler de den accept af det middelmådige, som synes at ligge i ep’ens titel.


Kort sagt:
Hukaos’ bløde medlem leverer forårslun, poppet r’n’b til dansegulvets mareridtsprinsesser på sin debut-ep. Dixgaard har et godt greb om sin musikalske formel, hvor de tilbagelænede beats spædes op med stryger- og blæserelementer, men ’OK’ er desværre en lidt for slap og magelig lytteroplevelse.

Læs også: Thøger fra Hukaos: Her er ni sange, der har defineret mig

Thøger Dixgaard. 'OK'. Ep. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af