Communions: »Når vi laver musik, handler det ikke om at kategorisere os selv, men om at befri os fra referencer«

Communions: »Når vi laver musik, handler det ikke om at kategorisere os selv, men om at befri os fra referencer«
Foto: Rasmus Jensen

Communions har udvidet lydbilledet på deres nye ep og luget ud i den skramlede produktion fra debuten. ’Communions EP’ er officielt ude på mandag, men er i dag blevet lagt ud til pre-stream. Forsanger og guitarist Martin Rehof fortæller her om skiftet og om at finde sin stemme.

Hvilke af de nye sange skrev I først?
»Jeg kan ikke huske den præcise rækkefølge, men ‘Summer’s Oath, ‘Restless Hours’ og ‘Wherever’ er de ældste og skrevet mere eller mindre samtidig. Det tror jeg også godt, at man kan høre«.

Gik det op for jer, at I var på vej et andet sted hen?
»Det musikalske aspekt har ikke nødvendigvis udviklet sig enormt i en ny retning, sangskrivningen har været baseret på de samme ting som tidligere. Men vi har helt klart haft en vision om, hvordan vi skulle lyde denne gang. Det er mere produktionen, som får det til at komme til udtryk på en ny måde, og som har bredt lydbilledet mere nuanceret ud«.

I har fortalt, at debutens skramlede lyd var et resultat af dårlige indspilningsmuligheder. Var det hele tiden sådan her, I gerne ville lyde?
»Da vi indspillede den første ep, vidste vi ikke, at vi kunne komme til at lyde så godt som nu. Men det har altid været vores intention, at det lydmæssigt skulle udvikle sig i denne retning«.

Føler du dig som en stærkere sanger i dag?
»Jeg havde aldrig sunget før, så jeg har brugt Communions til at udvikle mig og finde min stemme. I forbindelse med den nye ep er jeg blevet bevidst om min vokals spændvidde, hvor min stemme ligger godt, og hvor den ikke fungerer så godt. Jeg ved ikke, om jeg føler mig som en stærkere sanger, men jeg føler mig i hvert fald mere til rette, når jeg synger nu«.

Manchester og Happy Mondays spøger i baggrunden. Er det en bevidst reference?
»Det er selvfølgelig musik, vi alle sammen hører, og det kan godt være, at det har ligget der ubevidst. Jeg kan godt se referencen, men til trods for at man godt kan høre, at vi lyder som noget musik, der er blevet lavet før, så har vi formået at skabe noget friskt og nyt. Når vi laver musik, handler det ikke om at kategorisere os selv, men om at befri os fra referencer«.

Hvordan føler du, at den nye ep repræsenterer Communions?
»Jeg føler, at det er en ret god blanding af nogle ældre numre og et nyere udtryk. Jeg føler, at den viser, at vi både er i stand til at lave popnumre, der rammer hårdt med det samme, og lave numre, der er lidt mere udspekulerede. Hvor vi tør udfolde vores lyd mere nuanceret på de lange numre, og hvor synthesizerrollen kommer stærkt til udtryk, hvilket er medvirkende til at opdage et nyt territorium for os. Jeg synes, det er en god udvikling«.

Hvad er I blevet bedre til som band?
»Jeg tror, vi er blevet bedre til at skrive sammen i en mere flydende proces. Tidligere var det ofte noget med, at jeg havde skrevet noget hjemmefra, som vi arbejdede ud fra. Nu er det mere en fælles proces. Vi er også blevet bedre til at artikulere, hvordan vi vil have tingene til at lyde på. Når man aldrig har prøvet at indspille professionelt før, så kan man jo heller ikke forklare, hvordan tingene skal lyde. Det kan være svært at snakke om lyd, fordi man hele tiden skal sammenligne det med andre ting og bruge udtryk som ‘vådt’ eller ‘tørt’. Jeg tror, vi er blevet bedre til at forstå, hvad hele processen indebærer«.

Læs også: Hør Communions fænomenale nye ep – officielt ude på mandag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af