Karl William: Her er soundtracket til mit liv

Hvad var Hukaos-croonerens teenage-soundtrack? Og hvilket album hørte han 25 gange i løbet af en tur til Berlin?
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Første album der betød noget for mig.
Kendrick Lamar ’good kid, m.A.A.d. City’ (2012)

»’good kid, m.A.A.d city’ betød rigtig meget for mig. Jeg var lidt blevet 18, og jeg var på vej til Berlin med min mor. Jeg købte det i iTunes og hørte nok hele albummet 25 gange i løbet af den tur. Numrene på pladen minder mig i hvert fald om en dejlig tid og det at blive ældre. Der er en helt speciel stemning på det album, og sådan vil jeg altid have det, lige meget hvordan Kendrick Lamar ligger på sine numre i dag«.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mit teenage-soundtrack
Pearl Jam ’State of Love and Trust’ (1992) 

»Vi havde en meget moderne tavle på min ellers ret så kedelige folkeskole. Det hedder et smart board og består af en tavle og en projekter. Youtube fandtes også dengang, så jeg fyrede op for Pearl Jams MTV-live session fra start 90’erne, så vidt jeg husker. Pigerne i klassen var nødt til at holde møder med de resterende i klassen for at komme til enighed om, hvorvidt at det var OK, at jeg spillede den så mange gange om dagen«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En stor inspirationskilde
Louis Rustum

»Louis Rustum har altid været et forbillede for mig, og jeg har i mange år fulgt ham. Jeg blev næsten helt rød i kinderne, når jeg stødte ind i ham i lille bitte Aarhus, fordi jeg simpelthen bare synes, at han var/er for sej. Han er stadig mit største idol, og jeg er så ked af, at jeg ikke kan skrive tekster på engelsk, for så var han mit ultimativt mest fortrukne collab i dansk musik«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et album jeg associerer med mit barndomshjem
Jan Johansson ’Jazz på svenska’

»Det minder mig om min far om søndagen. Han gik og fiflede med et eller andet ude i køkkenet til en varm duft af friskbrygget kaffe. Så i dag vil Jan Johansson altid være min foretrukne søndagskunstner. Det er virkelig noget af det dejligste musik, der er lavet på skandinavisk grund, og jeg håber, at ungdommen lære at ryste numse til den slags musik i stedet for alt muligt andet overgearet trommemusik«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et album jeg festede til som teenager
Bon Iver ’Bon Iver’

»Jeg festede, drak mig rigtig børnefuld og gik ind og puttede, mens jeg lyttede til Bon Iver ’Bon Iver’. Jeg lytter sgu ikke rigtig til musikken, når jeg fester, da jeg oftest er i min egen zone. Det foregår som regel, når jeg er gået i seng efter ’festen’. Bon Iver var for mig en dejlig ro, og jeg har lyttet til det meste af det, de har lavet. Så hej til dem og alle de teenagere, som stadig fester til langt ud på natten… Det er klart sjovest med fester, når man er under 17 år gammel«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et musikalsk vendepunkt
Hukaos

»Jeg vil ikke overlade et musikalsk vendepunkt til et album, men til mine mænd fra Hukaos. De fik mig til at lytte og lære på en ny måde, hvilket gjorde, at jeg laver det jeg bedst kan lide i dag. De hjalp mig med at finde min melankolske side, som i dag hjælper mig med at skrive mine sange. Så et stort tak til dem«.

Læs også: Karl William snakker følelser: »Det jo er det, alting handler om«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af