Miguel: Her er soundtracket til mit liv

Den 30. juni er der ny fløde til dine jordbær med Miguels ‘WildHeart’ – her fortæller r’n’b-prinsin om de album, der har formet ham.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Første album der betød noget
D’Angelo ‘Brown Sugar’ (1995)

»Jeg tror, det var sangen ‘Brown Sugar’, der gjorde det for mig. Jeg prøvede at efterligne hans vokalharmonier ved at lytte virkelig intenst til dem og dissekere dem. Senere fandt jeg ud af, at en del af hans vokaler var one-takes, at han bare gik fra ét spor til det næste, og harmonierne stadig var perfekt stablet oven i hinanden, hvilket fik mig til at syntes, at han var endnu mere fantastisk«.

Listen fortsætter på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Teenage-soundtracket
Bilal ‘1st Born Second’ (2001)

»Jeg lyttede til ‘1st Born Second’ i bussen på vej til high school, og mens jeg ventede ved stoppestedet. Jeg gik rundt på skolen og sang alle sangene på det album, og på den måde fik jeg nye venner. ‘Sometimes’ fra det album er bare min sang«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et musikalsk vendepunkt
Funkadelic ‘Standing on the Verge of Getting It On’ (1974)

»Det er et virkelig fantastisk album. Det sidste track, ‘Good Thoughts, Bad Thoughts’, er det bedste nummer, jeg nogensinde har hørt, og det har gjort et enormt stort indtryk på mig«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Yndlings Prince-album 
Prince ‘Dirty Mind’ (1980)

»Det er et fedt album, fordi det gjorde ham klar til ‘Purple Rain’. Der er noget specielt ved at høre ham på kanten til det geniale, hvilket han var på ‘Dirty Mind’«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Krævede tilvænning
Common ‘Electric Circus’ (2002)

»Da jeg først hørte ‘Electric Circus’, kunne jeg ikke lide det, men senere slog det mig, ‘hvad fanden tænkte jeg dengang?’ Common var virkelig forud for sin tid på det album. På det tidspunkt var han kærester med Erykah Badu, og der var en masse spekulation om, hvorvidt hun var årsagen til hans nye retning, for det var meget anderledes end hans forrige album, ‘Water for Chocolate’. ‘Electric Circus’ var helt sikkert hans psykedeliske album, og i første omgang var jeg bare ikke klar til det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Guilty pleasure
Juvenile ‘400 Degreez’

»Da jeg gik i gymnasiet var Juvenile, Lil’ Waynes album ’Tha Block Is Hot’ og alt, hvad der kom fra New Orleans, meget sejt. Når jeg ser tilbage på det er det lidt grinagtigt, men det var sejt dengang i de sene 90’ere og de tidlige 00’ere«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bedste rockalbum
Led Zeppelin ’IV’

»Det er et lidt åbenlyst svar, men det er et fucking fantastisk album og ’Stairway to Heaven’ er på«.

Artiklen er tidligere bragt i Soundvenue #76.

Læs også: Miguel klar med ny fløde: Albummet ‘WildHeart’ ude til sommer

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af