Rangleklods – klubstemning med organisk puls

5 6
Duoen leverede en overbevisende og audiovisuel totaloplevelse på Spot Festival.
Rangleklods – klubstemning med organisk puls
Foto: Kim Daugaard

Med albummet ‘Straitjacket’ lige på trapperne (18. maj) gik Rangleklods på scenen som en tændt og taknemlig duo, der havde glædet sig til at præsentere nyt materiale for et talstærkt publikum.

Det var på sin vis også et nyt Rangleklods, for Esben Nørskov Andersen har sluset Pernille Smith-Sivertsen ind i foretagendet, hvilket vitterligt har løftet gruppens dragende elektroniske ekskursioner til nye højder.

Særligt evident i de to singler ‘Lost U’ og ‘Schoolgirls’, hvor duoens vokaler smøg sig kælent om hinanden i en graciøs vekselvirkning mellem Smith-Sivertsens klingende falset og Andersens dybere fraseringer. En virkeligt trumfkort for duoen.

Musikalsk var der også pirrende sager på spil. Fra de trance-influerede synthmarkeringer i førstnævnte til de effektive slag på det elektroniske drumpad, Smith-Sivertsen betjente sig af i sidstnævnte.

Klubstemningen gennemsyrede hele det musikalske rum, og det var hertil en udsøgt fornemmelse at se, hvorledes lys og farver fusioneredes og nærmest gik i dialog med de sugende beats og samples.

Den audiovisuelle totaloplevelse fuldendtes med den ligeledes glimrende dynamik mellem Andersens rastløse ‘løve-i-et-bur’-spankulering rundt på scenen og Smith-Sivertsens mere yndige bevægelser.

»I told you I was nothing but a heartbeat«, sang de på den ældre ‘Clouds’, som sammen med ‘Young and Dumb’ vakte genkendelsens glæde blandt de åbenlyse fans, som havde indfundet sig i salen. Rangleklods beviste aldeles tydeligt, at der bag det dybe og elektroniske fernis dunker en organisk vibrerende puls, som i den grad også hører hjemme på live-scenen.

Læs også: Spot Festival: De fem bedste nye bands vi så fredag

Koncert. SCC Major.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af