15 skæve til dj’en Emil Lange: »Jeg havde røget for meget på en joint, så jeg tog en lur under pulten«

15 skæve til dj’en Emil Lange: »Jeg havde røget for meget på en joint, så jeg tog en lur under pulten«

Han er endnu i starten af 20’erne, men Emil Lange har efterhånden spille alle steder i København, der er værd at nævne. I øjeblikket er han blandt andet resident-dj på Sunday, men på onsdag spiller han til Soundvenue og Rusts store Distortion-fest. Her svarer Lange på 15 skæve spørgsmål og kommer blandt andet ind på den bedste dj i Danmark, hvorfor han er et sexsymbol og det sløjeste crowd, han nogensinde har spillet for.

1. Hvad er det skøreste nummer, du nogensinde er blevet spurgt om at spille?
»Det må være ’Fødselsdagssangen’ fra Bamses Billedbog. Det endte dog faktisk med, at jeg bagefter gik ind og downloadede den og spillede den til mit næste gig. Men det er ikke det pinligste nummer, jeg har spillet, jeg har nemlig engang spillet ’Havet er skønt’ fra ‘Den lille havfrue’ – eller det har jeg gjort det mange gange, det er ret pinligt«.

2. Hvem ville du allerhelst prøve at dele pult med?
»Kira Eggers. Så kunne man prøve at finde nogle tracks om dyrevelfærd og komme ind på, at hun er gammel stripper og pornostjerne«.

3. Hvad er det dårligste råd, du har fået som dj?
»Stop med at være dj«.

4. Hvad har været dit vildeste Distortion-gig?
»Mig, August ’Eloq’ Fenger, Julius Sylvest, en der hed Alexander og en der hed Crille var gået sammen i et crew, vi kaldte for Lortehænderne. Og det var faktisk til vores første job, hvor vi spillede på et stillads lige ved siden af Sankt Hans Torv. DJ Er Du Dum Eller Hvad havde spillet før os, og han stod og hoppede så hele det her stillads gyngede op og ned, og jeg er højdeskræk. Det var intenst. Der var også opstillet knallerter på stilladset, der lavede røgshow. Det hele var rimelig sindssygt«.

5. Hvad er det sløjeste crowd, du nogensinde har spillet for?
»Jeg har engang spillet på Nørrebro til et arrangement for SF-Ungdom, der holdt en fest inde i en baggård. Der var mig og Lou Van, og så var der nok otte mennesker, der sad ned. Jeg spillede fra kl. 17-18, og der plejer ellers at være meget godt knald på der, men der skete ikke en skid. Så det endte med, at jeg bare satte et mixtape på og drak de der tre øl som jeg havde fået«.

6. Hvem er den bedste dj i Danmark lige nu?
»Jeg har altid syntes, at DJ Er Du Dum Eller Hvad har været den bedste. Det er også ham, der har oplært mig. Og specielt til et arrangement som Distortion, der vil han altid være den suverænt bedste. Han er indbegrebet af smadder«.

7. Hvad vil du gøre for at blive bedre end ham?
»Jeg kunne starte med at spille med maske. Men det er jo næsten sådan helt tys. Jeg skulle nok tage nogle flere chancer, for han tager rigtig mange chancer, og det beundrer jeg ham for. Jeg er ikke så god til at tage så mange chancer, når jeg spiller de her store jobs«.

8. Hvilken dj synes du giver faget et dårligt ry?
»Jeg synes, at den nye generation er ret godt med rent mixing-wise, men når man så står på Skanderborg Festival og ser Avicii spille på seks cd-afspillere og en mixer, så synes jeg det hele bliver lidt underligt. Der er mange af de store dj’s, som DJ Snake, der beviser, at det sagtens kan lade sig gøre at stå og mixe samtidig med der kører et fedt lysshow. Så jeg synes at dem, der bruger den anden undskyldning og bare trykker play, de burde tage sig sammen. De får i forvejen så mange penge for det, at det halve kunne være nok – de kunne jo fanme købe et land i Afrika«.

9. Hvilken kendis ville du helst få øje på i crowden, når du spiller?
»Medina. Altid Medina. Det er sket én gang før, at hun var i crowden, da jeg spillede til Distortion. Jeg blev helt starstruck, fordi Medina stod og hørte os. Eller hun stod ikke og hørte os, hun stod faktisk og hørte DJ Er Du Dum Eller Hvad, men hun var der, da vi spillede. Jeg vil altid gerne have, at Medina kommer og ser mig spille. Jeg gider ikke se hende, men hun skal komme og se mig«.

10. Hvad drikker du, når du spiller?
»Rigtig meget sprut, men ikke så mange øl. Det skal bare være stærkere end 35 procent, så er det fuldstændig lige meget, hvad det er«.

11. Har du nogensinde været så fuld, at du var nødt til at afbryde et set?
»På en måde. Der var engang, hvor jeg spillede inde i loungen på Simons. Jeg var så fuld, at jeg endte med at ligge på gulvet og ikke kunne rejse mig, så var der nogle der kom og reddede mig. En anden gang inde på Rust var jeg kommet til at ryge alt for meget på en joint, så jeg blev nødt til at ligge mig ned under pulten og tage en lur. Buddha var nødt til at tage over og spille mit set færdigt. Det var ikke så godt, men det sker ikke igen. Nu har jeg lært at drikke, det havde jeg ikke dengang. Jeg har lært, at hvis man bare drikker nok shots, så kaster man nemlig op inden man bliver så fuld«.

12. Hvorfor har du altid bar mave bag dj-pulten?
»Det er faktisk Eloqs skyld. Han får mig til at gøre sådan nogle slemme ting. Men det er også fordi, at jeg bare ser pissegodt ud i bar mave. Jeg er jo begyndt at træne. Det startede helt tilbage i tiden med Lortehænderne. Der havde jeg en mexicanermaske på hovedet, mens jeg hoppede rundt og spillede i bar mave. Mig, Eloq, Dixone og Serbern spillede også som De Nøgne Onkler, der havde vi også altid bar mave, når vi spillede. Det er bare sådan, at når man ser lidt godt ud som vi gør, så kan man jo ikke lade være med at tage trøjen af. Især os fire, vi er jo nok det tætteste man kommer på de danske sexsymboler«.

13. Hvilket track hader du, at du elsker?
»’Call Me Maybe’ med Carly Rae Jepsen. Det er nærmest en fejl, hvis jeg ikke sætter det track på, når jeg har spillet«.

14. Forklar Distortion med ét ord?
»Kaos«.

15. Hvad er dit yndlingssted at dj’e?
»Jeg kan faktisk rigtig godt lide at spille på Sunday. Jeg ved godt, at det er helt ulækkert, men det kan jeg godt. Jeg har været med til at lave musikprofilen der, og jeg synes, at det er et dejligt sted. Det kan jeg godt lide. Men på et tidspunkt kunne jeg da godt tænke mig at stå på Coachella. Det kunne være ret hyggeligt«.

Emil Lange spiller til Soundvenue og Rusts Distortion-fest onsdag aften på Nørrebro.

Læs også: Soundvenue og Rust holder stor Distortion-fest – se lineuppet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af