GusGus kom til NorthSide med et stramt eksekveret rave

GusGus kom til NorthSide med et stramt eksekveret rave

Islandske GusGus dyrker en stærkt vokalcentreret electro-house, og det har altid lydt som om gruppen har troet, de kom fra Ibiza snarere end en gold vindblæst ø i det nordlige Atlanterhav.

Da vejrforholdene på NorthSide lørdag aften mindede en hel del om det islandske klima, og det ikke var til at tyde om publikum mest var dukket op for musikken eller det dejlige halvtag og mudderfri underlag på P6 Beat-scenen, var der behov for en kraftpræstation af de større. Og det leverede GusGus, der i et enkelt setup med Stephan Stephensen bag pulten og Daniel Haraldson på vokal lagde fremragende og øjeblikkeligt fængende fra med ‘Crossfade’ fra det seneste album ‘Mexico’.

Uanset, hvem der har bemandet det nu tyve år gamle ensemble, har GusGus altid været udstyret med en gudsbenådet melodisk tæft, der får deres udgivelser til at lyde som hits, man har hørt hundredvis af gange – også selv om man aldrig har hørt dem før. Udover gruppens sikre sans for at starte en fest, så er det dét kendetegn, der gør dem velegnede til en festival, og i særdeleshed en mere rockorienteret en af slagsen som NorthSide.

Med de sprødt klingende synthakkorder, de knaldhårde og tempofyldte house-beats og en veloplagt tilstedeværelse og smooth vokalpræstation fra Daniel Haraldson gik der ikke længe, før rigtig mange publikummer så ud til at have glemt vandmasserne for en stund. Under ‘David’ blev Haraldson flankeret af en ligeså velsyngende sangerinde, som lige gav det ekstra lag, der var tæt på at få taget til at lette. Ellers holdt de sig primært til ‘Mexico’-albummet, og det værste ved koncerten var, at den allerede var slut efter 45 minutters stramt eksekveret rave-energi.

Læs anmeldelse: NorthSide: Respektindgydende Underworld skabte kollektiv ekstase

Se hele vores NorthSide-dækning HER.

GusGus. Koncert. NorthSide.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af