Spids Nøgenhat leverede sublimt syretrip på NorthSide

Guf Lorenzens syrerockkollektiv og NorthSide lyder måske ikke som en kombination, der ligger lige til højrebenet. Vi spørger derfor os selv, hvordan det spændte af.
Spids Nøgenhat leverede sublimt syretrip på NorthSide

1. Spids Nøgenhat eller flad festivalbøllehat?
Efter flere sorte uheld med store navne, der måtte trække stikket og lovligt mondæne afløsere, der at dømme fra social media-reaktionerne måske ikke helt har været i skabet i forhold til kernepublikummet, var det rart at se, at NorthSide faktisk havde taget en reel chance med Spids Nøgenhat. Jo, de er af flere instanser udråbt til at være Danmarks ypperste liveband, hvilket burde sparke mange døre ind, men syrerock af den karat er ellers et genre-særsyn på den aarhusianske festival.

2. Var NorthSide overhovedet klar til Lorentzens langhårede rocklektion?
Afgjort ja! Fremmødet var nydeligt trods konkurrence fra et af festivalens hovednavne, Grace Jones, på en af de større scener. Og selv om Spids Nøgenhat lagde kompromisløst fra land med ‘Mere lys’ og den riffhuggende, monotone ‘Hobittens flyvetur’, så man skulle tro, at mindre hærdede sjæle ville søge mod udgangen, var publikums reaktion ikke til at tage fejl af: En varm velkomst og appetit på mere syregrøn kærlighed.

3. Vokser der sjove svampe på nordsiden?
Man kunne have frygtet, at mødet mellem en festival kendt for at tøjle spilletider stramt og et flipperrockband, der måske fungerer bedst uden så mange regler, ville resultere i en halvkvæden fornemmelse. Det timelange sæt, som kom omkring ti af bandets numre, kan dog næppe have skuffet nogen tilstedeværende, og teknikken spillede i tilgift fra første til sidste anslag på prædikant Lorenzens alter af et Farfisa-orgel.

4. Hvad kommer folk til at kunne huske efter dét trip?
Forhåbentlig, at Hyldemors ‘Den gennemsigtige mand’ er et af de smukkeste dansksprogede numre, der nogensinde er skrevet, og at d’herrer Morten ‘Aron’ Larsen og Henrik ‘Hobbitten’ Klitgård, som flankerede Lorenzen på hver sin side, faktisk markerede sig som et par af landets ypperste rockguitarister med henholdsvis overlegne, til tider helt countryagtige leads og et arsenal af atmosfæriske effekter.

5. Smagte det af mere?
Da bandet takkede af efter et velgørende krautrock-crescendo i form af en suveræn ‘Hvad har du taget?’ blev publikum hængende i flere minutter efter, chantende sangens selvrefererende omkvæd om og om igen. Ekstranumre blev det ikke til, men skulle Lorenzens lysergiske slæng have sat trumf på, var mit eneste savn måske Morten Arons ‘Ud på landet’, som glimrede ved sit fravær på setlisten. Det ville have været kirsebærret oven på en ellers lydefri og sublim aften i selskab med det selvudråbte ‘revolutionære underholdningsorkester’.

Læs også: NorthSide: De 10 største optursøjeblikke under Mø-koncerten

Læs også: Se masser af billeder fra NorthSides første dag

Spids Nøgenhat. Koncert. NorthSide. Setliste 'Mere lys''Hobbittens flyvetur''Giv slip''Det psykedeliske tapet''Den gennemsigtige mand''Spids nøgenhat i græsset''Jorden Kalder''Lolland Falster''Hobbittens drøm''Hvad har du taget?'
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af